Nemzetközi foci

Ronald Koeman nem aggódik a Barca bajnoki címe miatt

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Amióta Diego Simeone irányítja az Atléticót, a madridiak először tudták legyőzni a Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Szürreális góllal győzte le az Atlético a Barcelonát
Mindössze egy találat esett, de az mindent vitt, Yannick Carrasco szerezte. Gerard Piqué súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A katalánok az 1-0-s vereséggel történetük egyik leggyengébb szezonkezdetét produkálták, a Marca azt írta, ez a Barcelona legrosszabb rajtja az elmúlt 25 évben.

A csapat ebben a szezonban egyszer sem nyert, ha hátrányba került, a Sevilla és az Alavés ellen döntetlent játszott, míg a madridi riválisoktól (Getafe, Real Madrid, Atlético Madrid) kikapott.

Szombaton a győztes gólt Yannick Carrasco szerezte, aki Angel Correa passzával megkötényezte a szinte félpályáig felrohanó Marc-Andre ter Stegen kapust, majd az üres kapuba lőtt.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen gólt kapjunk. A játékosok az utolsó másodpercig mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ezt a hozzáállást meg kell őriznünk a következő néhány meccsen” – mondta Ronald Koeman, a Barca edzője a meccset követő sajtótájékoztatón.

Most nem aggódom a tabellán elfoglalt helyünk vagy a bajnoki cím miatt, csupán arra kell koncentrálnunk hogy végre győztes szériába kerüljünk. Ez most a legfontosabb.

A csapat eredményeiért mindig az edző az első számú felelős, nekem továbbra is hinnem kell a játékosaimban. De javulnunk kell védekezésben és támadásban is” – tette hozzá.

Koeman helyzetét nem könnyíti meg, hogy Gerard Piquét úgy tűnik, hetekre elveszítette. A védő összeütközött Angel Correával és a térdszalagsérülést szenvedett, de Sergi Roberto is fájlalta a combját.

Kiemelt fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik