Nemzetközi foci

Szürreális góllal győzte le az Atlético a Barcelonát

Az Atlético Madrid Yannick Carrasco góljával legyőzte 1-0-ra a Barcelonát a spanyol bajnokság rangadóján. A madridiak 20 bajnoki után tudtak nyerni a Barca ellen – Diego Simeone irányításával először a La Ligában.

Courtois hibája a Real Madrid két pontjába került
Korán vezetést szerzett, mégis csak ikszelt a Madrid.

Barcelonai helyzettel indult a fővárosi mérkőzés, majd a 11. percben a hazaiak voltak centikre a vezetést megszerzésétől, de Llorente a lécet találta el. A jó iramú meccsen Messi a 41. percben került igazán nagy helyzetbe, nem is kicsibe: Alba játszotta meg őt, üresen maradt a tizenhatoson belül, de nem tudta éles szögből bevenni Oblak kapuját. Az első félidő hosszabbításának harmadik percében az Atlético került előnybe:

Carrasco egy kiugratás után úgy vette át a labdát, hogy az a kapujából kirontó Ter Stegen lábai között ment át – a térfél közepén –, majd az üres kapuba lőtt.

Az 58. percben egyenlíthetett volna ki a Barcelona az addigi legnagyobb helyzetéből, egy szabadrúgás után Lenglet emelkedett a legmagasabbra, de pont Oblak kezei közé fejelte a labdát. Nem sokkal később Piqué szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, miután Correa rázuhant a lábára.

Teljesen nyílt maradt a mérkőzés a lefújásig, Messi szabadrúgásból próbálkozott, Sergi Roberto pedig egy távoli lökettel, de mindkettő megpattant egy védőn. Közben az Atléticónak volt pár veszélyes kontrája, az egyiknél Joao Félix vette észre későn a csapattársát, pedig akár le is zárhatta volna a meccset a Madrid.

Végül nem változott az eredmény, az 1-0-ra nyerő Atlético Madrid pontszámban beérte az éllovas Real Sociedadot még úgy is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Barcelona csak a tizedik helyen maradt, kilenc pont a hátránya a Sociedad-Atlético páros mögött.

A katalánok az 1991-92-es szezon óta nem szereztek ilyen kevés pontot az első nyolc fordulóban.

De akkor végül megnyeték a bajnokságot.

La Liga, 10. forduló

Atlético Madrid – Barcelona 1-0 (1-0)

Gólszerző: Carrasco (45+3.)

 

korábban:
Sevilla-Celta Vigo 4-2 (2-2)
Villarreal-Real Madrid 1-1 (0-1)
Levante-Elche 1-1 (1-0)

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik