Nemzetközi foci

Guardiola: Azt akarom, hogy Messi Barcelonából vonuljon vissza

Tartják magukat azok a hírek, hogy Lionel Messi, akinek a jövő nyáron lejár a szerződése Barcelonában, a következő szezontól a Manchester Cityben folytathatja. Közben Pep Guardiola hosszabbított két évvel az angol klubnál, így még inkább felerősödtek a pletykák, ez téma volt a katalán szakember pénteki sajtótájékoztatóján is.

Messi a Barcelona játékosa. Elmondtam már ezerszer. Mint szurkoló, azt szeretném, ha onnan vonulna vissza

mondta az újságíróknak Guardiola, majd azzal zárta le a témát, hogy ő maga rengeteget köszönhet a Barcelonának, és hogy nem akar a jövő nyári átigazolásokkal foglalkozni, mert nem tudja, mi jár Messi fejében, és amúgy is rengeteg mérkőzés vár a csapatára is. Például szombaton a Tottenham elleni rangadó.

Koeman Messi kifakadásáról: 15 órás utazás után én is utálnám az újságírókat
A Barca edzője nem érzi, hogy konfliktus lenne Messi és Griezmann között.

A 33 éves Messiben már idén nyáron komolyan felmerült, hogy elhagyja a Barcát, ám a klub és közte támadt némi egyet nem értés arról, hogy mennyi is lenne a kivásárlási ára. Az argentin támadó maradt, az elnök, Josep María Bartomeu távozott, de a játékos jövője még mindig erősen kérdőjeles és a napokban azt nyilatkozta, belefáradt már abba, hogy mindig őt hibáztatják mindenért. Január 1-től szabadon tárgyalhat bárkivel a következő szezont illetően.

Messinek elege van abból, hogy mindig ő a hibás
Nem ér egyet azzal, hogy bárkit is terror alatt tartana Barcelonában.

Messi és Guardiola 2008 és 2012 között dolgozott együtt a Barcelonánál, három bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert akkor a csapat rengeteg egyéb trófea mellett.

Kiemelt kép: Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik