Nemzetközi foci

Haaland egymaga kivégezte a Herthát

Erling Haaland szépen megünnepelte a Golden Boy-díját. A norvégot választották a legjob Európában játszó fiatal játékosnak,

a Borussia Dortmund csatára pedig ezután négy góllal vezette győzelemre a Dortmund a Hertha Berlin otthonában.

Pedig a hazai még vezettek egy félidő után, de a szünet után beindult Haaland, aki a 47., a 49., a 62. és a 79. percben volt eredményes,  közte még Guerrero is betalált (na meg a hazaiaktól Cunha), így végleg padlóra küldte a Herthát a Dortmund és 5-2-re nyert. Haaland tíz gólnál jár már a bajnoki szezonban.

Haaland góljai:

A hajrában beállt a helyére a vendégeknél Youssofa Moukoko, aki pénteken ünnepelte a 16. születésnapját és ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett a német élvonalban.

Haaland után egy 16 éves csodacsatárt szabadít rá a Dortmund az ellenfelekre
Youssoufa Mokoko 13 évesen az U17-esek, 14 évesen az U19-esek között játszott, és szédületes statisztikát, 1,5 gólos átlagot produkált. De a gyerekfocinak vége, és most kiderül, mire megy a felnőttek között.

Korábban a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt vendégeként. A lipcseiek kapuját Gulácsi védte a találkozón, míg a védő a szünetben állt be.

Bundesliga, 8. forduló

Hertha BSC-Borussia Dortmund 2-5 (1-0)

Eintracht Frankfurt-RB Leipzig 1-1 (1-0)

Kiemelt kép: SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik