Nemzetközi foci

Nincsenek bajnokok, februárra halasztották a klubvébét

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése szerint az eredetileg kiírt decemberi időpont helyett február 1. és 11. között kerül sor Katarban a labdarúgó klubvilágbajnokságra, írta az MTI.

A kontinensek legjobb klubcsapatainak tornáját a koronavírus-járvány miatt nem lehet az év utolsó hónapjában megrendezni. Jelenleg ugyanis a hét résztvevőből mindössze kettő kiléte biztos:

Európát a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, míg a házigazda Katart a bajnok al-Duhail képviseli.

A kupasorozatok folyamatos csúszása miatt az ázsiai BL fináléját december 19-én, a CONCACAF zóna BL-döntőjét pedig december 22-én rendezik, míg a dél-amerikai Libertadores-kupának csak január végén lesz meg a győztese.

A 2020-as klub-vb a szokott rendszerben zajlik majd és hét csapat vesz részt rajta. A nemzetközi szövetség (FIFA) a jövő évtől változtatott volna a lebonyolításon, korábbi tervei szerint 2021 nyarán Kínában 24 klub lépett volna pályára a trófeáért, a járvány azonban közbeszólt, mivel a 2020-as Európa-bajnokságot és a Copa Americát is jövő nyárra kellett halasztani.

A bővített tornára egy évvel később sem lesz idő, mivel 2022 novemberében rendezik meg a világbajnokságot Katarban, ami miatt a versenynaptár már szinte betelt a nyárra is.

Kiemelt fotó: MATTHEW CHILDS / POOL / AFP

Olvasói sztorik