Nemzetközi foci

Elmaradhat a Puskás-díj átadása, veszélyben a klub-vb

A koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szeptemberi milánói gáláját, és veszélybe került az év végén esedékes klubvilágbajnokság is a Marca értesülései szerint.

Zsóri Dániel ollózása nyerte a Puskás-díjat
A magyar csatár debütálásakor szerzett fantasztikus gólt találta a FIFA az elmúlt idény legszebb góljának.

A spanyol lap internetes oldalának beszámolója szerint mivel a legtöbb bajnokságban hosszú kényszerszünet van a világjárvány miatt, számos helyen a futballidény befejezésére sem feltétlenül van mód, ráadásul a betegség rengeteg áldozata miatt sem tartja megfelelőnek az időt az ünneplésre az elnök Gianni Infantino. Így vélhetően nem osztják ki az Év játékosát illető elismerést, illetve az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat sem, amelyet tavaly a debreceni Zsóri Dániel érdemelt ki.

A Marca szerint kétséges lehet a legeredményesebb európai bajnoki góllövőnek járó Aranycipő odaítélése, míg a France Football magazin díja, az Aranylabda átadásával kapcsolatban még nincs döntés.

Ugyancsak veszélybe került a hagyományosan a naptári év utolsó nemzetközi trófeájáért zajló klubvilágbajnokság, amelynek idén Katar adna otthont. A FIFA-hoz közel álló forrás szerint napokon belül határozat születhet arról, hogy 2021-re tolják a viadalt.

Kiemelt fotó: Marco Bertorello / AFP

Olvasói sztorik