Nemzetközi foci sport

A legszebb szülinapi ajándék: gól a válogatottban 18 évesen

Mindössze második válogatott meccsén megszerezte első gólját az amerikai csapatban Giovanni Reyna, a Dortmund támadó középpályása.

Az amerikai csapat Bécsújhelyen találkozott felkészülési mérkőzésén Panamával, és Reyna egy 17 méteres szabadrúgásból talált be a 18. percben.

Ezzel a góllal egyenlített az USA, amely végül 6-2-re győzött, a francia másodosztályú Caenben játszó Nicholas Gioacchini, valamint a holland másodosztályú Telstarban focizó Sebastian Soto is duplázott a győztes csapatban.

Reyna 18 évesen és 3 naposan talált be, így az amerikai válogatott történetének harmadik legfiatalabb gólszerzője lett.

A Dortmundban idén 12 tétmeccsen 2 gólnál és 5 gólpassznál jár az ifjonc, akinek édesapja és édesanyja is szerepelt az amerikai válogatottban.

A jogsihoz még túl fiatal, de a pályán már félhetnek tőle
Kevés izgalmasabb csapat van manapság a Dortmundnál, ahol a 20 éves Haaland a 17 éves Giovanni Reyna passzaiból lövi a gólokat.

Kiemelt kép: GEOFF CADDICK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!