Nemzetközi foci

Luis Enrique: Hiába hagyott ki két 11-est, minden büntetőnket Ramos lövi

Két kihagyott büntetőjét követően védelmébe vette Sergio Ramost a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique.

A csapatkapitány szombaton este 177. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel megdöntötte az olasz Gianluigi Buffon európai válogatottsági rekordját, csakhogy a Svájc ellen 1-1-es döntetlennel zárult Nemzetek Ligája-mérkőzésen két 11-est is kihagyott.

Sergio Ramos nagy napja lehetett volna, de két büntetőt is elpuskázott
Európai rekordot döntött, de ezt nem tudta góllal ünnepelni.

„Ha lett volna egy harmadik büntető, azt is ő lőtte volna. Minden 11-esünket ő végzi el” – mondta a bázeli meccs után Luis Enrique, aki kiemelte, hogy ezt megelőzően a Real Madrid védője sorozatban 25 büntetőt értékesített.

A svájciak kapuját az a Yann Sommer védte, aki a Borussia Mönchengladbach kapusaként egy csoportban szerepel a Real Madriddal a Bajnokok Ligájában.

Nagyszerű érzés, hogy két büntetőt is fogni tudtam. Mivel a BL-ben egy csoportban vagyunk, sokat foglalkoztam Ramos 11-eseivel

– árulta el Sommer.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Ramos 2005-ben mutatkozott be a spanyol együttesben és a 2008-as Eb-t megnyerő csapatból már csak ő tagja a keretnek.

A 34 éves futballista a közelmúltban kijelentette, hogy a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon, sőt a tokiói olimpián is szeretne pályára lépni.

Kiemelt kép: Fabrice COFFRINI / AFP

Olvasói sztorik