Nemzetközi foci

Két 0-0-s döntetlennel írt történelmet az egyik legszerethetőbb focicsapat

A magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni, Eb-részvételt érő győzelme után levezettük, hogy miért volt fontos nekünk a Nemzetek Ligája előző sorozata.

Egy görög öngól és a finn csoda révén indulhattunk el az Eb-katarzisig vezető úton
Ki gondolta volna, hogy az értelmetlennek tartott Nemzetek Ligáját egyszer még áldani fogjuk?!

Számunkra a mostani NL is fontos, mivel ez alapján készül majd a kalapok beosztása a vb-selejtezőkre, de azért azt látni és érezni, hogy nem minden csapat töri össze magát a meccseken.

A kiscsapatoknak viszont ez a sorozat egy kiváló lehetőség, hiszen a velük egy súlycsoportban lévő ellenfelekkel szemben sokkal könnyebb sikerélményt szerezni.

Erről a San Marinó-i válogatott tagjai is mesélhetnének, akik történelmet írtak azzal, hogy egymás után két tétmeccsen őrizték meg veretlenségüket.

Ehhez a Liechtenstein és a Gibraltár elleni 0-0-s döntetlen kellett. Amire mi csak legyintenénk, hogy ugyan, csak két gól nélküli döntetlen, az nekik nagyon sokat jelentett, főleg, hogy Gibraltár ellen majdnem egy félidőt emberhátrányban játszottak.

Hogy pontosan mennyit? A 33 éves védő, Dante Rossi a meccs utáni interjúban elsírta magát a történelmi eredmények miatt.

San Marino a Nemzetek Ligája D osztályának 2. csoportjában már befejezte a meccseket, és a fent említett két döntetlen révén két ponttal zárt. A csapat a négy találkozóján egyetlen gólt sem lőtt. És mégis van mit ünnepelni!

Kiemelt kép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Olvasói sztorik