Nemzetközi foci

„Nem értem, karral nem lehet gólt szerezni, tönkreteszik a focit” – újabb vitás ítélet Angliában

Hazai pályán győzte le a Crystal Palace az újonc Leeds Unitedet 4-1-re, és ugyan öt gól is esett, a legtöbbet egy olyan találatról fognak beszélni, amit nem adtak meg. Még 1-0-s állásnál a vendégek csatára, Patrick Bamford kapott egy remek ütemű kiugratást, majd a kapus felett átpörgette a labdát.

A gólt aztán nem adták meg, azért, mert a játékos felkarja a védők vonala mögé lógott.

A mostani szezontól kezdve él a szabály, mely szerint a váll a hónalj aljáig, a gyakorlatban a rövid ujjú mez aljáig ér. Ezt vették alapul, amikor meghúzták a vonalakat és bármennyire bizarr is a helyzet, a szabály szerint joggal érvénytelenítették Bamford gólját – más kérdés, hogy ezt nehéz lesz elfogadtatni.

Nem értem a szabályt. Karral nem szerezhetsz gólt. (…) Az ilyenekkel tönkreteszik a focit

– mondta a játékos is a lefújás után.

Bamford ugyan később szerzett érvényes gólt, de azzal is csak 2-1-re jött fel a Leeds, amely aztán simán kikapott.

Később a Chelsea otthon 4-1-re legyőzte a Sheffield Unitedet. A vendégek a 9. percben vezetést szereztek, de a Chelsea az első félidő közepén bő tíz perc alatt fordított, majd a mérkőzés hajrájához érve három perc alatt újabb két góllal végleg eldöntötték a találkozót.

A hazaiak négy góljából hármat is az új szerzemények szereztek: Tammy Abraham után ugyanis Benjamin Chilwell, Thiago Silva és Timo Werner volt eredményes, miközben Hakim Ziyech két gólpasszal zárt.

A sereghajtó Sheffield United továbbra is nyeretlen a bajnokságban, a hetedik vereségét szenvedte el.

A West Ham United 1-0-ra a Fulhamet. Amérkőzés egyetlen találatát Tomas Soucek szerezte a 91. percben. Ademola Lookman még kiegyenlíthetett volna a 98. percben tizenegyesből, de aztán a panenkázása nagyon gyengére sikerült:

Premier League, 8. forduló

Chelsea-Sheffield United 4-1 (2-1)
Crystal Palace-Leeds United 4-1 (3-1)
Everton-Manchester United 1-3 (1-2)
West Ham United-Fulham 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik