Nemzetközi foci

Hihetetlen, de Bruno Fernandes megint megmentette a Unitedet

A Manchester United javítani tudott a Premier League 8. fordulójában, ráadásul a szezont kifejezetten jól kezdő, igaz, a legutóbbi mérkőzéseken megtorpanó Everton otthonában sikerült nyerni 3-1-re. Jól jelzi, mennyire szoros az angol bajnokság, hogy sikerével a 13. helyre lépett előre a United, de az ötödik Everton mögött mindössze három pont a hátránya.

Pedig nem indult jól a mérkőzés manchesteri szempontból, Bernard már a 19. percben beültette a hintába a védőjét majd a rövid alsó sarokba lőtt. Nem sokkal később Bruno Fernandes egyenlített ki, majd a portugál a 32. percben már vezetéshez juttatta csapatát, ráadásul egy rendhagyó góllal:

tökéletesen ívelt középre, remek ütemben érkezett Marcus Rashford, de az angol nem tudott a labdába fejelni, ami a kapufa segítségével így is a kapuban kötött ki.

Bruno Fernandes duplája:

Az Everton ugyan próbáltam irányítani a meccset a második félidőben, azonban helyzetei nem nagyon voltak, cserébe a United többször is lezárhatta volna a meccset. A végén még a csereként beállt Edinson Cavani is betalált (Fernandes adta a gólpasszt), az Arsenal és a Basaksehir elleni vereségek után némi levegőhöz jutott a Manchester és menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer.

Paul Pogba már kevésbé, a francia középpályás csak a 82. percben állt be csereként, ismerve a brit médiát, a következő napokban ezzel foglalkozik majd mindenki. Bruno Fernandes viszont biztosan dicshimnuszt kap majd, már csak azért is, mert első tíz idegenbeli PL-meccsén 15 gólban volt benne (10 gól, 5 gólpassz), erre korábban senki sem volt képes.

Témát ad még a játékvezetés is, Jordan Pickford Harry Maguire ellen volt szabálytalan, utbbi pedig Lucas Dignébe rúgott bele, de egyik esetben sem ítéltek tizenegyest.

Premier League, 8. forduló

Everton – Manchester United 1-3 (1-2)

Gólszerzők: Bernard (19.) illetve Fernandes (25., 32.), Cavani (90+5.)

Kiemelt kép: CARL RECINE / POOL / AFP

Olvasói sztorik