Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Kínos, mintha U10-es focit néztem volna” – a korábbi játékosok elszörnyedve nézik a Manchester Unitedet

Hol van már október második fele, amikor négy mérkőzése közül hármat is megnyert a Manchester United, és csak a Chelsea elleni rangadón nem tudott győzni, de azt is lehozta döntetlenre? Távolabb, mint azt gondolnánk.

Haaland még sose kapott ilyen fura kérdést meccs után
Egy tavalyi nyilatkozatára utalt vissza a kérdező, de sikerült meglepnie vele a Dortmund sztárját.

Novemberben eddig kettőből két vereségnél jár Ole Gunnar Solskjaer csapata, amely már az Arsenal ellen sem mutatott valami jól, de aztán a Basaksehir ellen gyermeteg hibákat elkövetve kapta a gólokat. Ahogy az várható volt, az angolok szét is szedik a Unitedet és annak edzőjét, a klub korábbi játékosai sem fogták vissza magukat az értékelésnél.

Mintha U10-es focit néztünk volna. Amit a védőnégyes csinált, azt kínos volt nézni

– mondta Paul Scholes, aki 718 meccset játszott a Manchester Unitedben, a többi közt tizenegy bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Rio Ferdinand is kirohant a BT Sport stúdiójában ülve, szavaival pedig alighanem sok drukker egyetért. A korábbi kiváló védő, aki összesen 14 trófeát nyert a Uniteddel arról beszélt, hogy a szervezettség hiányzott a csapatból és csak remélni tudja, hogy a csapat tagjai vállalják a felelősséget a gyenge szereplés miatt – ne feledjük, a Manchester United csak a 15. helyen áll a Premier League-ben.

Remélem, hogy Ole kiáll a játékosok elé és azt mondja: »Kínos helyzetbe hoztok engem és a csapatot is«. Játékosként nem ilyen volt, de remélem, hogy edzőként megvan a jelenléte, mert ennek a csapatnak feltüzelésre van szüksége. Mert ahogy most játszanak, az inkonzisztencia, ahogy az ellenfelek megfutják őket… Lehet egy meccsen jók, de kettőn egymás után már biztos nem. Márpedig, ha trófeákat akarsz nyerni, akkor minden héten jó teljesítményt kell hoznod.

A Manchester United a veresége ellenére is vezeti a H csoportot, köszönhetően annak, hogy korábban a PSG-t és az RB Leipziget is elverte, bár talán pont emiatt fájó, hogy a leggyengébbnek tartott Basaksehir ellen jött a vereség. Viszont a bajnokságban egy elég komoly kihívás követezik: a szezont kifejezetten jól kezdő, de a legutóbbi két bajnokiját elveszítő Evertonhoz látogat a United.

A törökök első:

És második gólja:

Solskjaer már gyakorolt némi önkritikát a meccs után, amikor az első gólról beszélt: „Az elsőnél kisszögletet végeztünk el és teljesen elfeledkeztünk az elöl álló csatárukról. Ez egyszerűen megbocsáthatatlan. A saját szabályainkat sem tartjuk be, ez az én felelősségem. Ezen a szinten egyszerűen nem látni ilyen gólokat. Amikor mégis ilyeneket hibázol, nagyon megnehezíted a dolgod” – mondta a norvég.

H csoport, 3. forduló

RB Leipzig (német) – Paris Saint-Germain (francia) 2-1 (1-1)
gól: Nkunku (42.), Forsberg (56., 11-esből), illetve Di María (6.)
piros lap: Gueye (69., PSG), Kimpembe (95., PSG)

 

Basaksehir (török)-Manchester United (angol) 2-1 (2-1)
gól: Ba (13.), Visca (40.), illetve Martial (43.)

 

A csoport állása: 1. Manchester United 6 pont (8-3), 2. RB Leipzig 6 (4-6), 3. Paris Saint-Germain 3 (4-4), 4. Basaksehir 3 (2-5)

Kiemelt kép: OZAN KOSE / AFP

Olvasói sztorik