Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real Madrid rangadót nyert, a Bayern München hatot lőtt Szoboszlai csapatának

A mindig gólgazdag meccseket játszó Atalanta ezúttal negatív meglepetést okozva 5-0-ra kikapott hazai pályán a Liverpool ellen kedden, a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében.

Már a második percben nagy helyzetben találta magát Diogo Jota, aki ekkor még elpuskázta a lehetőséget. Később már nem volt ilyen elnéző a portugál, mesterhármasig meg sem állt: először a kivetődő kapus fölött pörgetett át a labdát, majd egy beívelést ballal átvett a tizenhatoson belül és jobbal a rövid alsóba lőtt. A tripla az 54. percben jött össze, már 4-0-s vezetésnél Sadio Mané és Mohamed Szalah ellentámadásból lőtt gólját követően, ekkor megelőzte a kapust egy indításnál, elvitte mellette a labdát és az üres kapuba lőtt.

Nem volt ilyen könnyű dolga az első győzelmére hajtó Real Madridnak, amely az Intert fogadta. A spanyolok nagyon jól kezdtek, a 25. percben aztán szerencsével jutottak előnyhöz, mert Hakimit két kézzel lökték hazaadáskor, a passza pontatlan lett, Karim Benzema pedig pont elcsípte így a labdát és a kapus mellett eltolva a hálóba gurított. Nyolc perccel később aztán Sergio Ramos fejesével nőtt az előny, amire pillanatokon belül érkezett Lautaro Martínez válasza egy szép akció végén.

Térfélcsere után összejött az egyenlítés is, Martínez fejelt le egy beívelést Ivan Perisic elé, aki a bal alsóba lőtt szorongatott helyzetéből. A hajrára fordulva úgy tűnt, ez lehet a végeredmény is, de két cserejátékos behúzta a találkozót a Realnak: Vinícius Junior bal szélről középre lőtt labdáját Rodrygo lőtte okosan a bal felső sarokba.

Szoboszlai Dominikék villámgyorsan vezetést szereztek a Bayern München ellen, de Robert Lewandowski tizenegyesből egyenlített és egy öngóllal még szünet előtt fordítottak a németek. A második félidőben egalizálni tudott még a Salzburg, de az utolsó negyedórában négyszer is beköszönt a Bayern, így nagyon komoly verést kapott a Salzburg, 6-2-re kapott ki az osztrák bajnok.

A Manchester City és a Porto hazai pályán nyert egyaránt 3-0-ra, míg az Ajax a Midtjylland otthonában aratott 2-1-es sikert.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport:

Lokomotiv Moszkva-Atlético Madrid 1-1 (1-1)
Gólszerző: An. Mirancsuk (25.) ill. Gimenez (18.)

Salzburg-Bayern München 2-6 (1-2)
Gólszerző: Berisha (4.), Okugawa (66.) ill. Lewandowski (21., 88.), Kristensen (44. – öngól), Boateng (79.), Sané (83.), Hernandez (92.)

 

B csoport:

Sahtar Donyeck-Borussia Mönchengladbach 0-6 (0-4)
Gólszerző: Plea (8., 26., 79.), Bondar (17. – öngól), Bensebaini (44.), Stindl (65.)

Real Madrid-Internazionale 3-2 (2-1)
Gólszerző: Benzema (25.) Ramos (33.) Rodrygo (80.) ill. Martinez (35.), Perisic (68.)

 

C csoport:

 

Manchester City-Olympiakosz 3-0 (1-0)
Gólszerző: Torres (12.), Jesus (81.), Cancelo (90.)

Porto-Marseille 3-0 (2-0)
Gólszerző: Marega (4.), Oliveira (28.), Luis Diaz (69.)

 

D csoport:

 

Atalanta-Liverpool 0-5 (0-2)
Gólszerző: Jota (16., 33., 54.), Szalah (47.), Mané (49.)

Midtjylland-Ajax 1-2 (1-2)
Gólszerző: Dreyer (18.) ill. Antony (1.), Tadic (13.)

Kiemelt kép: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik