Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Gladbach kivégezte a Real Madridot meglepő csapatot

Tele van meglepetésekkel az idei Bajnokok Ligájában a B csoport. Az első körben a Sahtar Donyeck három gólt lőtt a jóval erősebb Real Madridnak, amellyel győzelmet szerzett, a harmadik csoportmeccsen viszont már egy rém csúnya 6-0-s zakóba futott bele.

Nem volt visszaút a 3-0-ra elveszített első félidő után a Real Madridnak
Hazai pályán szenvedett váratlan vereséget a spanyol bajnok.

A Borussia Mönchengladbach donyecki látogatása villámgyorsan gondot okozott, Alassane Plea már a nyolcadik percben betalált egy szép akcióból, sőt egy öngólt követően újra gólt szerzett a francia, ezúttal egy gyönyörű távoli lövéssel. Ekkor még mindig csak a 27. percben járt a mérkőzés és még a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodásból Ramy Bensebaini 4-0-ra módosította az állást.

Térfélcsere után sem tudta összeszedni magát a Sahtar, a Gladbach viszont önfeledten focizott, aminek az lett az eredménye, hogy Lars Stindl is betalált egy szép akció végén és a 79. percben Plea is megrúghatta harmadik gólját egy jó indításnak és a videobírónak hála.

A másik kora esti találkozón José Gimenez fejesgóljával vezetést szerzett ugyan az Atlético Madrid, de egy kezezés miatt befújt büntetőből egyenlített a Lokomotiv Moszkva Anton Mirancsuknak köszönhetően.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport:

Lokomotiv Moszkva-Atlético Madrid 1-1 (1-1)
Gólszerző: An. Mirancsuk (25.) ill. Gimenez (18.)

 

B csoport:

Sahtar Donyeck-Borussia Mönchengladbach 0-6 (0-4)
Gólszerző: Plea (8., 26., 79.), Bondar (17. – öngól), Bensebaini (44.), Stindl (65.)

Kiemelt kép: Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Images

Olvasói sztorik