Nemzetközi foci bajnokok ligája

Haaland megint felállított egy lenyűgöző BL-rekordot

Két norvég támadó is gólt szerzett a BL mostani fordulójában, egyikük, Tokmac Nguen a Fradi feltámadásában játszott fontos szerepet, míg Erling Haaland a Dortmund Zenit elleni meccsét zárta le.

A kenyai születésű, de norvég állampolgárnak számító Tokmacnak ez volt az első gólja a BL-főtáblán, míg Haaland már a tizenkettediket szerezte. Ebből nyolcat még a tavalyi csoportkör során jegyzett a Salzburg színeiben, majd a tavasszal, már a Dortmund játékosaként duplázott a PSG elleni nyolcaddöntő első felvonásán, idén pedig a Lazio és a Zenit ellen is betalált.

Ami igazán nagy szó: a 12 gólhoz mindössze 10 meccs kellett a 20 éves norvégnak, márpedig korábban senki nem tudott ennyire termékeny lenni az első 10 BL-fellépésén.

Az Opta statisztikái alapján ebben a kategóriában Simone Inzaghi, Harry Kane és Sadio Mané követi Haalandot, ők mindannyian 9 gólt szereztek BL-karrierjük első tíz mérkőzésén.

Haaland a bajnokságban is jól termel, öt idei Bundesliga-meccsén ötször volt eredményes, és a hétvégén az újonc Bielefeld védelmének okozhat meleg perceket.

Kiemelt kép: MARTIN MEISSNER / POOL AP / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik