Nemzetközi foci

Németországban bezárják a stadionokat, nem lesznek nézők a meccseken

November 2-től egy hónapon át nézők nélkül zajlik majd a sportélet Németországban. A koronavírus-járvány második hulláma miatt szigorítanak Németországban, ez pedig érinti a sportrendezvényeket is – ugyanakkor például a Bundesliga hétvégi fordulójában még jelen lehetnek a drukkerek a lelátókon.

A német élvonalban korábban azt engedélyezték, hogy stadionok maximum 20 százalékos kihasználtsággal mehetnek. Voltak csapatok, amelyek éltek ezzel (a Borussia Dortmund egyik mérkőzésén 11 ezer 500-an voltak, ez eddig a szezonrekord), míg a címvédő Bayern München eddig sem engedte be a nézőket.

A müncheniek vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenige korábban elég sötét jövőképet festett: szerinte, ha még sokáig kell szurkolók nélkül játszaniuk a csapatoknak, sorra mennek majd csődbe a klubok és a Bundesliga is összeomlik.

Rummenigge szerint összeomolhat a Bundesliga
A Bayern-vezér megkongatta a vészharangokat, szerinte óriási veszélyt jelent a labdarúgásra a hosszan tartó nézők nélküli időszak,

Európában egyre több helyen hozzák meg azt a döntést, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a mérkőzéseket. Ezzel szemben a Ferencváros-Újpest derbit közel 16 ezer néző előtt rendezték, mindenféle távolságtartási kötelezettség – és bár a maszkhasználatot kötelezővé tették a magyar focimeccseken, nem mindenki tesz ennek eleget.

Kiemelt kép: nézők a Lipcse-Schalke bajnokin. Fotó: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik