Nemzetközi foci

Rummenigge szerint összeomolhat a Bundesliga

A Bayern-vezér megkongatta a vészharangokat, szerinte óriási veszélyt jelent a labdarúgásra a hosszan tartó nézők nélküli időszak,

Németországban jelenleg – az október végéig tartó tesztidőszakban – az adott stadion befogadóképességének legfeljebb húsz százalékát lehet megtölteni, ahol ehhez a helyi hatóságok hozzájárulnak. Ezzel szemben a müncheni városvezetés a héten bejelentette, a koronavírus-járvány miatt október 25-ig biztosan nézők nélkül kell rendezni a labdarúgó-mérkőzéseket – írja az MTI.

„Attól tartok, nagy károkat okoz a futballnak, ha hamarosan nem lehetnek megint szurkolók a stadionokban” – reagált minderre a Bayern München vezérigazgatója a Bild am Sonntag című lapban. A játékosként kétszeres aranylabdás Rummenigge hozzátette, egyrészt a futballkultúrát félti, másrészt pénzügyi aggályai vannak.

Európa-szerte minden klub 50 és 200 millió euró közötti összeget veszít egy szezonban, ha nézők nélkül kell játszania

– magyarázta. (Ez a számadat igaz lehet, ha csak a Bundesligát, vagy a topbajnokságokat nézzük, de a kisebb bajnokságokra már messze nem igaz – a szerk.)

Akár három szerbiai magyarral rohamozhatunk Szerbia ellen
A magyar labdarúgó válogatott vasárnap este 20,45-ös kezdéssel Szerbia legjobbjai ellen lép pályára Nemzetek Ligája mérkőzésen.

Rummenigge hangsúlyozta, teljes mértékig a politikai döntésektől függenek, de jó az együttműködésük Markus Söder bajor miniszterelnökkel. Amennyiben a bajnokságot nem tudnák befejezni, azt számos klub nem élné túl Rummenigge szerint, és a Bundesliga összeomlana.

Nem tudom elképzelni, hogy a Bundesliga a jövőben is a mostani formájában tudna működni. Még a jelenlegi feltételek mellett is vannak olyan pletykák, hogy egyes klubokat csőd fenyeget

– mondta.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: GUENTER SCHIFFMANN / AFP

Olvasói sztorik