Magyar foci sport

Akár három szerbiai magyarral rohamozhatunk Szerbia ellen

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 20.45-ös kezdéssel Szerbia legjobbjai ellen lép pályára Nemzetek Ligája mérkőzésen. A Belgrádban sorra kerülő meccs pikantériáját az adja számunkra, hogy csapatunk két játékosa, a pazar formában lévő, legutóbbi két meccsén az oroszok elleni NL-csoportkörös meccsen és Bulgáriában, az Eb-pótselejtezőn is gólt szerző Nikolocs Nemanja, illetve a 3-5-2-es felállás bal szélén vonaltól vonalig robotoló Holender Filip is Szerbiában született. Előbbi Zentán, utobbi Kragujevacban látta meg a napvilágot.

„Bevallom, nincs sok emlékem erről az arénáról, Csak annyi rémlik, hogy gyerekként néztem a válogatott meccseit, de eddig nemhogy a szerb válogatott, még szerb csapat ellen sem léptem pályára. Ebben az országban születtem, az itteni rokonaimat és barátaimat a mai napig meglátogatom, de nekem nem számít kifejezetten különleges meccsnek a vasárnapi. Ugyanúgy nyerni akarok, ahogy a bolgárok ellen akartam, és ahogy Oroszország ellen szeretnék.

A magyar válogatottban kaptam bizonyítási lehetőséget, olyan csapatban futballozom, ahol szeretnek és tisztelnek, számomra csak az számít, hogy piros-fehér-zöld színekben meccseket nyerjek”

– idézi az nso.hu a szombat este a Crvena zvezda stadionjának sajtótermében megszólaló, 32 esztendős Nikolicsot.

Rossi 4-5 változtatást tervez a kezdőben a szerbek ellen
A kapitány szerint nem előny nekünk, hogy a szerbek 120 meccses Eb-pótselejtezőt játszottak.

Holender Filip helyzete annyiból más, hogy Nikoliccsal ellentétben a Magyar Futball Akadémia hívására már gyerekként áttelepült Magyarországra. A szélső támadóként és védőként egyaránt bevethető labdarúgó ráadásul nyáron a svájci Luganóból áttette székhelyét szülőhazájába, mert igent mondott a belgrádi sztárcsapat, a Partizan megkeresésére.

„Fura lesz a szerbek ellen pályára lépni, ám ezt a kérdést sem kell túlragozni.

Szerbiá­ban születtem, de Magyarországot a hazámnak tekintem már, egyszerűen így alakult az életem. S örülök, hogy így alakult”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Holender Filip.

Nem elképzelhetetlen, hogy mindkét játékos kezdőként lép pályára vasárnap este a Crvena zvezda stadionjában, ahogy az sem, hogy egy harmadik szerbiai magyar, a Topolyán született Könyves Norbert is beáll majd csereként.

Kiemelt képen balra Holender, jobbra Nikolics Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT

Szerbia–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Belgrád, Crvena zvezda stadion
Játékvezető: Sandro Schärer (SUI)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!