Magyar foci

Akár három szerbiai magyarral rohamozhatunk Szerbia ellen

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 20.45-ös kezdéssel Szerbia legjobbjai ellen lép pályára Nemzetek Ligája mérkőzésen. A Belgrádban sorra kerülő meccs pikantériáját az adja számunkra, hogy csapatunk két játékosa, a pazar formában lévő, legutóbbi két meccsén az oroszok elleni NL-csoportkörös meccsen és Bulgáriában, az Eb-pótselejtezőn is gólt szerző Nikolocs Nemanja, illetve a 3-5-2-es felállás bal szélén vonaltól vonalig robotoló Holender Filip is Szerbiában született. Előbbi Zentán, utobbi Kragujevacban látta meg a napvilágot.

„Bevallom, nincs sok emlékem erről az arénáról, Csak annyi rémlik, hogy gyerekként néztem a válogatott meccseit, de eddig nemhogy a szerb válogatott, még szerb csapat ellen sem léptem pályára. Ebben az országban születtem, az itteni rokonaimat és barátaimat a mai napig meglátogatom, de nekem nem számít kifejezetten különleges meccsnek a vasárnapi. Ugyanúgy nyerni akarok, ahogy a bolgárok ellen akartam, és ahogy Oroszország ellen szeretnék.

A magyar válogatottban kaptam bizonyítási lehetőséget, olyan csapatban futballozom, ahol szeretnek és tisztelnek, számomra csak az számít, hogy piros-fehér-zöld színekben meccseket nyerjek”

– idézi az nso.hu a szombat este a Crvena zvezda stadionjának sajtótermében megszólaló, 32 esztendős Nikolicsot.

Rossi 4-5 változtatást tervez a kezdőben a szerbek ellen
A kapitány szerint nem előny nekünk, hogy a szerbek 120 meccses Eb-pótselejtezőt játszottak.

Holender Filip helyzete annyiból más, hogy Nikoliccsal ellentétben a Magyar Futball Akadémia hívására már gyerekként áttelepült Magyarországra. A szélső támadóként és védőként egyaránt bevethető labdarúgó ráadásul nyáron a svájci Luganóból áttette székhelyét szülőhazájába, mert igent mondott a belgrádi sztárcsapat, a Partizan megkeresésére.

„Fura lesz a szerbek ellen pályára lépni, ám ezt a kérdést sem kell túlragozni.

Szerbiá­ban születtem, de Magyarországot a hazámnak tekintem már, egyszerűen így alakult az életem. S örülök, hogy így alakult”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Holender Filip.

Nem elképzelhetetlen, hogy mindkét játékos kezdőként lép pályára vasárnap este a Crvena zvezda stadionjában, ahogy az sem, hogy egy harmadik szerbiai magyar, a Topolyán született Könyves Norbert is beáll majd csereként.

Kiemelt képen balra Holender, jobbra Nikolics Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT

Szerbia–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Belgrád, Crvena zvezda stadion
Játékvezető: Sandro Schärer (SUI)

Olvasói sztorik