Nemzetközi foci

Nincs már veretlen csapat a Premier League-ben

A listavezető Everton elveszítette veretlenségét az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a hatodik forduló vasárnapi játéknapján 2-0-ra kikapott a Southampton vendégeként.

A Southampton napra pontosan egy éve története legsúlyosabb vereségét szenvedte el: 2019. október 25-én hazai pályán 9-0-ra kikapott a Leicester Citytől. Akkor sokan megkérdőjelezték Ralph Hasenhüttl jövőjét, ám a klubvezetés – annak ellenére, hogy a soron következő két bajnokit és egy Ligakupa-mérkőzést is elbukta a csapat – kitartott az osztrák szakember mellett.

A hűség megtérült, a Southampton az előző idényben úgy végzett a 11. helyen, hogy a rekordvereség után legyőzte a Manchester Cityt, a Chelsea-t, a Tottenhamet és a Leicestert, ez pedig újabb négyéves szerződést jelentett Hasenhüttlnek.

A leicesteri megaláztatásban résztvevő játékosok közül nyolc most is ott volt a pályán az Everton ellen, köztük az a Danny Ings, aki a 27. percben James Ward-Prowse-nek, majd a 35. percben Che Adamsnek is gólpasszt adott.

Az Everton – amely a 72. perctől emberhátrányban játszott – korábbi öt bajnoki találkozója közül négy győzelem mellett egyszer döntetlenre végzett.

Az együttessel legutóbb az 1967-68-as idényben fordult elő, hogy hat fordulót követően egy vereséggel állt az élvonalban.

Premier League, 6. forduló

Southampton – Everton 2-0 (2-0)
gól: Ward-Prowse (27.), Ché Adams (35.)

Wolverhampton – Newcastle 1-1 (0-0)
gól: R. Jiménez (80.), illetve J. Murphy (89.)

Kiemelt fotó: Naomi Baker / AFP / POOL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik