Nemzetközi foci

Bundesliga-rekordot döntött a triplázó Lewandowski

A címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München könnyedén legyőzte a vendég Eintracht Frankfurtot a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati játéknapján, melyen a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-1-re nyert hazai pályán a fővárosi Hertha ellen, írja az MTI.

A Bayernben Robert Lewandowski mesterhármast ért el, a München pedig 5-0-ra győzött. A lengyel csatár tizedik gólját szerezte a német bajnoki szezonban, ehhez elég volt neki öt mérkőzés, ami új rekord az Opta szerint.

A Lipcsében mindkét magyar válogatott játékos végigjátszotta a találkozót, melyet a Hertha kettős emberhátrányban fejezett be. Orbán ráadásul tizenegyest harcolt ki a 77. percben egy betörés után, Sabitzer abból szerezte a győztes gólt.

Forrás: sofascore.com

A szintén válogatott Sallai Rolanddal felálló Freiburg 1-1-es döntetlent ért el az Union Berlin vendégeként, a magyar szélsőt a 77. percben lecserélték. A Mainz ötödik vereségét is elszenvedte a mostani kiírásban, így továbbra is pont nélkül sereghajtó. Nem volt a mérkőzésre kijelölt keret tagja a magyar válogatott Szalai Ádám.

A Borussia Dortmund magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a vendég Schalkét.

Bundesliga, 5. forduló

Bayern München-Eintracht Frankfurt 5-0 (2-0)
RB Leipzig-Hertha BSC 2-1 (1-1)
Union Berlin-Freiburg 1-1 (1-1)
Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 2-3 (2-1)
Borussia Dortmund-Schalke 04 3-0 (0-0)

Kiemelt kép: MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik