Nemzetközi foci

Az Everton vezetőedzője szerint mindannyian sajnálják, ami Virgil van Dijkkal történt

Az Everton labdarúgócsapatának vezetőedzője, Carlo Ancelotti a Southampton elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón főleg a Liverpool elleni városi rangadóról szólt. A 2-2-re végződő mérkőzésen Virgil van Dijk olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az idény végéig kidőlt, miután Jordan Pickford letarolta.

Az Everton kapusa ledarálta Virgil van Dijkot, de lapot sem kapott érte
Izgulhatnak a Liverpool hívei, mert le is kellett cserélni a hollandot.

A kapust rengeteg kritika érte a találkozó óta, szurkolók és szakértők egyaránt támadták az elkésett belépője miatt, ezért Ancelotti játékosa védelmére kelt.

Egyszerűen elkésett. A Premier League tempója rettentő gyors, ezért nem nehéz lekésni egy-egy helyzetben. Előfordul. Pickford is későn érkezett, de a labdát akarta megszerezni. Nem az volt a célja, hogy sérülést okozzon, nagyon szomorú és csalódott az eset miatt. Azt állítani, hogy a megmozdulása szándékos volt és buta, egyszerűen nem igazságos

– idézi Ancelottit a BBC.

Az olasz szakember kitért Van Dijkra is, akinek az Európa-bajnoki szereplésébe is kerülhet a belépő.

„Tisztázzunk valamit, mindannyian nagyon sajnáljuk, hogy Virgil van Dijk megsérült. Mindannyiunk reméli, hogy olyan gyorsan felépül, amilyen gyorsan csak lehet.”

További érdekessége a mérkőzésnek, hogy pont Van Dijk belépője miatt az Everton egyik játékosa is megsérült. A holland bekk James Rodriguezzel ütközött a találkozó elején, aki ennek ellenére a pályán maradt, de a Southampton elleni meccset biztonsági okból kihagyja.

James mellett a derbin kiállított Richarlison sem áll Ancelotti rendelkezésére a hétvégén.

Kiemelt kép: Laurence Griffiths/PA Images via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik