Nemzetközi foci

Szoboszlai főnöke kibukott a koronavírus-szigorítások miatt

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburg, valamint a Rapid Wien labdarúgócsapata is bírálta az osztrák hatóságok sporteseményekre vonatkozó, koronavírus-járvány miatti szigorításait.

Ezek szerint az eddigi 3000 helyett legfeljebb 1500 szurkoló lehet jelen a stadionokban, nem jöhetnek vendégszurkolók, és mindenkinek kötelező a maszkviselés.

Nekünk ezek a számok nem értelmezhetőek

– mondta Stephan Reiter, a Salzburg ügyvezető igazgatója a péntektől érvényes szabályokról, amelyek Christoph Peschek, a bécsiek gazdasági igazgatója szerint „pofon a Rapid és a sport számára is.”

Reiter szerint az illetékesek megint nem vették figyelembe az arénák befogadóképességét, hiszen a salzburgi pályán 30 ezer ülőhely van, és az 1500-as korlát csupán ötszázalékos kihasználtságot jelent.

Az igazgató hangsúlyozta, ez gazdaságilag és stadionon belüli élmény szempontjából is nehezen értelmezhető, mivel minden huszadik széken lehetne csak ülni.

Peschek szerint is a stadionok kapacitását kellene figyelembe venni, amikor a nézők számát határozzák meg, illetve azt, hogy fedett pályán zajlik-e az adott esemény vagy szabad téren.

Kiemelt kép: BARBARA GINDL / APA / AFP

Olvasói sztorik