Nemzetközi foci

Nagyon rosszul járt a Napoli a karanténba vonulással

A címvédő Juventus labdarúgócsapata 3-0-s eredménnyel kapta meg a Napoli ellen október 4-én elmaradt bajnoki mérkőzést, ráadásul a nápolyiaktól egy pontot levontak, írta az MTI.

Az ellenfél karanténba vonult, a Juventus mégis megjelent a meccsen
Lesz még folytatása az ügynek. A Milan rég nem látott jó rajtot produkált, az Inter döntetlennel hangolt a városi derbire.

A nápolyiak korábban azt közölték, hogy azért nem indultak útnak a rangadóra, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékos – Piotr Zielinski és Eljif Elmas –, valamint egy munkatárs megfertőződött a koronavírussal.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani.

A Napoli arra a szabályra hivatkozott, amely kimondja: a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól.

Kérelmét azonban a liga elutasította, a friss döntés nyomán pedig a három pontot a – Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő – Juventus kapta 3-0-s gólkülönbséggel, ráadásul a Napolit egy pont levonásával szankcionálták.

Kiemelt fotó: Vincenzo PINTO / AFP

Olvasói sztorik