Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tizenegy éve megtörtént a csoda, amire a Ferencváros is készül

Kedd este a Ferencváros labdarúgócsapat Barcelonában lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Megkapta a Fradi a receptet, hogyan lehet megfogni a Barcát
Váratlan vereséget szenvedett a Barcelona a La Liga hétvégi fordulójában, kérdés, meríthet-e erőt és ihletet ebből ma este a Ferencváros.

Arról ugyan kevesen álmodnak, hogy a magyar bajnok pontot szerezzen, de nem lenne példa nélküli eset, sőt

éppen napra pontosan 11 éve nyert a Rubin Kazany a Camp Nouban.

A 2009. október 20-án rendezett találkozón már a második percben megadta az alaphangot Alekszandr Rjazancev hatalmas bombagólja. A Barcát meglepte a találat, de a második félidőben Zlatan Ibrahimovic egyenlítésének hála már a győzelemért rohamoztak a katalánok. Végül ez lett a vesztük, mert Gökdeniz Karadeniz a 73. percben egy kontrából újra vezetést szerzett és meglepetésre az oroszok nyertek Barcelonában.

Természetesen a Ferencvárostól senki sem várja el, hogy hasonló eredménnyel rukkoljon elő a Camp Nouban, de a Getafe és a Rubin Kazany példája is mutatja, nincs verhetetlen csapat a futballban. Előbbi a hétvégén győzte le a Barcelona együttesét a spanyol bajnokságban, utóbbi 11 éve a BL-ben.

Utoljára 1997-ben kezdte vereséggel a csoportkört az FC Barcelona, akkor Newcastle-ben kapott ki 3-2-re az első fordulóban. Ez a BL-szezon Szerhij Rebrovnak, a Fradi edzőjének különösen kedves lehet, a Dinamo Kijev játékosaként kétszer is legyőzte a csoportkörben a katalánokat.

Kiemelt kép: Jasper Juinen/Getty Images

Olvasói sztorik