Nemzetközi foci bajnokok ligája

Morata-duplával nyert a Juve a Fradi BL-csoportjában

A Juventus kijevi győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, miután Alvaro Morata második félidei góljainak köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Dinamót.

Nem játszik a Fradi egyik legjobbja a Barca ellen
Pozitív lett a koronavírustesztje, már a Kisvárda elleni bajnokit is kihagyta. Értelemszerűen el sem utazott a csapattal Barcelonába.

Most már nem csak azért érdekesek a Juventus BL-meccsei, mert az egyik legnépszerűbb csapatról van szó, hanem azért is, mert egy csoportban szerepel a Ferencvárossal. Az egyik legérdekesebb dolgot már a mérkőzés előtt feljegyezhettük:

1995-ben az a Mircea Lucescu tette először kezdőbe az akkor 16 éves Andrea Pirlót a Bresciában, aki most a Kijev edzője, azaz a korábbi olasz játékos épp egykori mestere ellen debütált a BL-ben a kispadnál.

A nem túl izgalmas első félidő után a második játékrész elején vezetést szerzett a Juve, Morata csapott le egy kipattanó labdára és lőtt a léc alá. A Kijev valahogy a későbbiekben sem tudott igazán nagy nyomást helyezni ellenfelére, majd a Juventus spanyol csatára fejjel is betalált, így duplájával eldöntötte a meccset.

A másik kora esti mérkőzésre, a Zenit és a Club Brugge összecsapására több izgalom és gól is jutott: 0-0-ás félidőt követően a belgák kerültek előnybe, majd egy szerencsés találattal egyenlítettek az oroszok, de Charles de Ketelaere a 93. percben megnyerte a vendégeknek a mérkőzést.

Bajnokok Ligája, 1. forduló

F csoport:
Zenit (orosz)-Club Brugge (belga) 1-2 (0-0)
Gólszerző: Horváth (74. – öngól) illetve Dennis (63.), De Ketelaere (90+3.)

G csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Juventus (olasz) 0-2 (0-0)
gólszerző: Morata (46., 84.)

Kiemelt kép: Sergei SUPINSKY / AFP

Olvasói sztorik