Nemzetközi foci

A megpattanós gól után talán nem a videobíróval lesznek elfoglalva az angolok

A Wolves egy szerencsés találatnak köszönhetően legyőzte az újonc Leedset a Premier League 5. fordulójában.

Az öt portugállal a kezdőben pályára lépő, a mezével a portugál válogatottat idéző Wolverhampton az első félidőt át tudta vészelni a Leeds ellen, a hazaiak ugyanis fölényben fociztak, ami nem csak a labdabirtoklásban, hanem a helyzetekben is megmutatkozott. A vezetést nem sikerült megszerezniük, majd a fordulás után a Wolves talált be, de a VAR segítségével les miatt érvénytelenítették Romain Saiss szép gólját – millimétereken múlt a döntés, a videobírós rendszert el is kezdték szidni a Twitteren már a meccs alatt.

A sors igazságot szolgáltatott a vendégeknek, amilyen pechesek voltak a VAR-ral, annyira szerencsések voltak a 70. percben, amikor Raul Jimenez megpattanó lövése a hálóban kötött ki.

A Leeds megnyomta a meccs végét is, de az egyenlítés nem jött össze, így elszalasztotta a lehetőséget, hogy a dobogóra lépjen, sőt, csak a tizedik a fordulót követően, míg a Wolves feljött a hatodik helyre. Jimenez gólja miatt talán kevesebben foglalkoznak majd a VAR-döntéssel, de a BBC élő szöveges közvetítését elnézve azért biztosan téma lesz még a rendszer a következő napokban is, többen is elégedetlen üzenetet küldtek a lapnak.

A játéknap másik meccse gól nélküli döntetlent hozott. Ezzel a West Brom és a Burnley is nyeretlen maradt, utóbbi ugyanakkor három vereség után először szerzett pontot az idényben.

Premier League, 5. forduló

West Bromwich Albion-Burnley 0-0

Leeds United-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-0)

Kiemelt kép: ALEX PANTLING / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik