Nemzetközi foci

Úgy néz ki, bejött, amitől annyira féltek a Liverpoolnál

Úgy tűnik, bejött, amitől a Liverpool-drukkerek leginkább tartottak az Everton elleni, 2-2-es döntetlennel záruló városi rangadó után. A BeIN Sports ugyanis úgy értesült, a Jordan Pickforddal ütköző Liverpool-védő, Virgil van Dijk elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, és 7-8 hónapos kihagyás vár rá.

Az Everton kapusa ledarálta Virgil van Dijkot, de lapot sem kapott érte
Izgulhatnak a Liverpool hívei, mert le is kellett cserélni a hollandot.

Az esetnél Van Dijk lesről indult, így az Everton jöhetett, de a Liverpoolnál azért reklamáltak, mert Pickford csúnya belépője akár piros lapot is érhetett volna, a hazaiak kapusa azonban megúszta.

A Pool edzője, Jürgen Klopp azt mondta, elsőre egyértelmű tizenegyesnek tűnt számára az eset, majd amikor látta, hogy lest jelez az asszisztens, abban bízott, hogy ennek ellenére a videobíró visszanézi az esetet.

A The Athletic nevű lap azt írja, vissza is nézték, de nem találták elég súlyosnak, hogy kiállítás legyen belőle.

„Nem azt mondom, hogy Pickford szándékosan csinálta, de egy kapus nem mehet így oda a 16-oson belül” – nyilatkozta Klopp. Hivatalos diagnózis még nem érkezett a Liverpool részéről, de ha tényleg elszakadt Van Dijk keresztszalagja, akkor főhet Klopp feje, és a játékos is izgulhat, hogy ott lehet a jövő évi Eb-n.

Frissítünk!

A Liverpool vasárnap este jelezte, hogy térdműtét vár Van Dijkra. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell majd kihagynia, és egyelőre a térdműtét időpontja sincs meg. De az biztos, hogy tavasszal térhet csak vissza a holland védő.

Kiemelt kép: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP

Olvasói sztorik