Nemzetközi foci sport

Hat nap után kirúgta Robinhót a csapata

A brazil Santos FC hat nappal azután, hogy leigazolta a százszoros válogatott Robinhót, felbontotta a a csatárral a szerződését.

Az egyébként is öt hónapra szóló megállaodást azért bontották föl közös megegyezéssel, mert az olasz bíróság egy 2017-es vád szerint Milánóban csoportos nemi erőszakban vett részt 2013-ban. Még a szerződéskötés hírének hallatán azonnal lelépett a Santos főszponzora, ráadásul a szurkolók is hevesen tiltakoztak Robinho visszatérése ellen.

Nemi erőszakkal vádolt csatárt igazolt a klub, azonnal távozott a főszponzor
Pedig a Santos úgy érezte, nagyon húz a százszoros válogatott Robinho megszerzésével.

A Santos FC rövid közleménye szerint a játékos azért egyezett bele a szerződésbontásba, hogy kizárólag a védekezésre összpontosíthasson ügyében. Robinhót egyébként korábban is megvádolták nemi erőszakkal 2009-ben, amikor a Manchester Cityben játszott, de akkor végül felmentették.

A csatár első profi klubja a Santos FC volt, utána 2005-től 2008-ig a Real Madridban játszott, majd a Manchester Citynél töltött el két, az AC Milannál pedig négy szezont. Futballozott Kínában is, legutóbb pedig az isztambuli Basaksehir alkalmazta.

Kiemelt kép: Ettore Chiereguini / AGIF / AGIF via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!