Nemzetközi foci sport

Felkerült a Real Madrid felnőtt csapatába a spanyol kapuslegenda fia

Lucas Canizares, a 44-szeres spanyol válogatott Santiago Canizares fia először került be a Real Madrid felnőtt labdarúgócsapatának meccskeretébe.

Zinédine Zidane, az együttes vezetőedzője húsz játékost jelölt a Cádiz elleni, szombati bajnoki találkozóra, közte három kapust: a kezdőnek számító, ugyanakkor sérüléséből gyógyuló Thibaut Courtois mellett a 21 éves Andrij Lunyint és a 18 éves Lucas Canizarest.

Újoncot avathat Zinedine Zidane a hétvégi bajnokin
Mindössze öt spanyol élvonalbeli meccsel a háta mögött mutatkozhat be a címvédőnél.

Santiago Canizares legidősebb fia 2013-ban a Valenciától került a Real Madrid korosztályos együttesébe, jelenleg az U19-es keret tagja, amely Raúl González Blanco vezetésével idén megnyerte az UEFA Ifjúsági Ligát.

Az 50 éves édesapa a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, 1994 és 1998 között játszott az első csapatban, amellyel két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert. A Realból a Valenciához került, ahol 2008-as visszavonulásáig szerepelt, és újabb két bajnoki aranyéremmel gazdagodott.

Kiemelt képen Lucas Canizares ünnepli az UEFA Ifjúsági Liga megnyerését. Fotó: Jonathan Moscrop/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!