Nemzetközi foci

A Real Madrid támadója 24 évesen már a visszavonulás gondolatával is eljátszott

A Real Madrid tehetsége, Marco Asensio 2019 júliusában keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért csaknem az egész idényt kihagyta. Sérülése testileg és lelkileg is megviselte a 24 éves támadót, arról nem is beszélve, hogy akkor még úgy tűnt, a 2020-as Európa-bajnokságról is emiatt marad le.

Súlyosan megsérült, mentővel vitték kórházba a Real Madrid sztárját
Marco Asensio bal térdében elszakadt az egyik szalag.

Asensio az El Transistor televíziós csatornának adott interjúban elmesélte, hogy az elmúlt egy esztendő sok tanulsággal szolgált számára, de azt sem tagadta, abban sem volt biztos, hogy akar-e még focizni.

Ettől a tapasztalattól több szempontból is megerősödtem. Teljesen megváltoztatott, az élet átalakult egy mindennapos harccá saját magam ellen. Napról napra új célokat tűztem ki magam elé, hogy egy lépéssel mindig közelebb kerüljek a gyógyuláshoz. Volt többször is, hogy eltűnődtem, akarok-e még futballozni egyáltalán. Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor újra fájdalom nélkül tudtam járni. Aztán apránként jött a futás, majd a játék és végül a visszatéréskor lőtt gólom

emlékezett vissza a Valencia ellen 3-0-ra megnyert bajnokira Asensio, amikor 25 másodperccel beállása után gólt szerzett.

A spanyol támadó Luis Enrique-éről és Zinedine Zidane-ról is elmondta, mennyire jó szakembernek tartja őket, előbbi a válogatottnál, utóbbi a Real Madridban az edzője.

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik