Nemzetközi foci sport

Hazai és spanyol csapatok is hívták Roberto Carlos magyar fiát

A brazilok korábbi világbajnok labdarúgója, Roberto Carlos kilenc gyermek apjának vallhatja magát, közülük az egyik, Cristofer Roberto da Silva Horváth magyar édesanyától született.

Az édesanyjával Madridban élő 13 éves, már 182 centiméter magas futballista a Realban játszik, ahol szinte minden poszton szerepel, de főként védőként és irányítóként számítanak rá, írta a Blikk.

Néhány éve dr. Petrekanits Máté, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője megállapította, hogy Cristofernek olyan izomösszetétele van, amely csupán minden milliomodik embernek adatik meg.

Azt is megjósolta akkor, hogy 180-184 centiméter magas lesz, de ezt most már 190 centiméter fölé teszik. Apukája, Roberto Carlos, 1,68 méter, de például nagyapja, a férjem, a közel 150-szeres volt válogatott kézilabdakapus, Horváth József körülbelül két méter magas” – mesélte a lapnak a nagymama, Szvitek Erzsébet.

A hírek szerint több spanyol és magyar élvonalbeli csapat is szerződtette volna, de ezt egyelőre korainak tartja, így édesapja tanácsára visszautasította az ajánlatokat.

Kiemelt fotó: Guillermo Martinez/DPI/NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!