Nemzetközi foci

Hazai és spanyol csapatok is hívták Roberto Carlos magyar fiát

A brazilok korábbi világbajnok labdarúgója, Roberto Carlos kilenc gyermek apjának vallhatja magát, közülük az egyik, Cristofer Roberto da Silva Horváth magyar édesanyától született.

Az édesanyjával Madridban élő 13 éves, már 182 centiméter magas futballista a Realban játszik, ahol szinte minden poszton szerepel, de főként védőként és irányítóként számítanak rá, írta a Blikk.

Néhány éve dr. Petrekanits Máté, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője megállapította, hogy Cristofernek olyan izomösszetétele van, amely csupán minden milliomodik embernek adatik meg.

Azt is megjósolta akkor, hogy 180-184 centiméter magas lesz, de ezt most már 190 centiméter fölé teszik. Apukája, Roberto Carlos, 1,68 méter, de például nagyapja, a férjem, a közel 150-szeres volt válogatott kézilabdakapus, Horváth József körülbelül két méter magas” – mesélte a lapnak a nagymama, Szvitek Erzsébet.

A hírek szerint több spanyol és magyar élvonalbeli csapat is szerződtette volna, de ezt egyelőre korainak tartja, így édesapja tanácsára visszautasította az ajánlatokat.

Kiemelt fotó: Guillermo Martinez/DPI/NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik