Nemzetközi foci

A Real-kapus fontos bölcsességet mondott Ronaldóról és Messiről

Nem nagyon képezheti vita tárgyát, hogy napjaink két legnagyobb labdarúgója Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

Ketten együtt összesen tizenegyszer végeztek élen az Aranylabda-szavazáson, összesen kilenc BL-t nyertek, Ronaldo a Real Madrid és a portugál válogatott, Messi a Barcelona és az argentin csapat gólrekordere.

Őket kettőjüket mindig mindenben egymáshoz mérik, és ennek újabb muníciót ad, hogy a Bajnokok Ligájában a Barcelona, és Ronaldo jelenlegi csapata, a Juventus összekerült a csoportkörben (ebben a négyesben szerepel a Fradi is).

Biztosak lehetünk benne, hogy mindenhonnan a kettőjüket összehasonlító statisztikák ömlenek majd ránk, de ezzel kapcsolatban mondott egy fontos dolgot Thibaut Courtois, a Real Madrid belga válogatott kapusa.

Mindketten egészen különleges játékosok. Cristiano az én szememben atletikusabb az erejével, a sebességével és azzal a képességével, hogy bármikor képes gólt lőni. Messi sokkal inkább egy született tehetség, a passzaival, amivel mindenkit meglep, vagy azzal, hogy kis területen halomba dönti a védőket.

De nem lehet igazán összehasonlítani őket. Nem is kell! Csak élvezni kell, amit ez a két ember művel. Büszke vagyok arra, hogy játszhattam ellenük, hogy nyerhettem ellenük meccseket, és hogy volt olyan, amikor nem tudtak gólt lőni nekem

– mondta Courtois.

Figyelembe véve, hogy Ronaldo 35 éves, Messi pedig 33, abszolút igaza van Courtois-nak, addig kell örülni szurkolóként, amíg nézhetjük a két zsenit.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA, Josep LAGO / AFP

Olvasói sztorik