Nemzetközi foci

Szalai Ádám akár játszhat is a hétvégi Bundesliga-fordulóban

Jan-Moritz Lichte, a német élvonalban szereplő Mainz ideiglenes vezetőedzője nem zárta ki a lehetőségét, hogy Szalai Ádám is ott legyen csapata Bayer Leverkusen elleni, szombati bajnoki mérkőzésének keretében, írta az MTI.

Szalai Ádám visszatérhet a Mainz edzéseire
A magyar válogatott csatár mindent megtesz, hogy a csapat teljesítménye javuljon.

A magyar válogatott csapatkapitányát több mint három hete sportszakmai indokra hivatkozva kitették a klub felnőtt keretéből, miután Achim Beierlorzer akkori vezetőedző arról tájékoztatta a játékost, hogy nem számít rá a folytatásban.

Szalai ügyéből komoly botrány alakult ki, a csapat tagjai sztrájkba léptek, megtagadták a részvételt az edzésen, ezzel vállalva szolidaritást játékostársukkal. Az edzőt ezek után néhány nappal később menesztették, a csatár ügynöke pedig két héten át napi szinten tárgyalt a Mainz vezetésével.

A felek megegyeztek egymással, a játékos a múlt hét elején engedélyt kapott, hogy visszatérhet a bő kerethez.

A magyar válogatott elmúlt heti mindhárom meccsén pályára lépő középcsatár csütörtökön tért vissza klubjához, Jan-Moritz Lichte pedig délelőtt nyilatkozott vele kapcsolatban, igaz, konkrétumokat mellőzve.

Mindenkinek, aki a csapattal edz, van esélye, hogy bekerüljön a mérkőzésre nevezendők közé. A végső döntés holnap születik meg erről

– mondta a szakember.

„Ez a két hét mindenképpen előnyt jelentett számunkra. Nincs olyan megoldás, amely révén hétről hétre hirtelen három pontot szerezhetnénk. Minden nap keményen kell dolgoznunk, és lépésről lépésre kell fejlődnünk””

A Mainz három forduló után pont nélkül az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Kiemelt fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik