Nemzetközi foci

Öt-hat héten belül több angol futballklub is megszűnhet

Nagy problémák lehetnek hamarosan az angol labdarúgásban, ha nem történik valami, és az EFL (English Football League), azaz a másod-, harmad- és negyedosztályhoz tartozó klubok nem kapnak anyagi támogatást, állítja Nigel Travis, a Leyton Orient elnöke.

Az angol sajtó hétfőn szellőztette meg a Liverpool és a Manchester United közös reformjavaslatát, amely a 2022-23-as szezontól 18 csapatra csökkentené a Premier League létszámát, és amely szerint a legjobbak nem vennének részt a Ligakupában.

Alapjaiban rázná meg az angol focit a MU és a Liverpool javaslata
A Ligakupa nem sok csapatnak hiányozna, de a létszámcsökkentés már annál érzékenyebb téma.

Még nagyobb érvágás lenne a PL-kluboknak, hogy a televíziós jogdíjak negyede az EFL-t illetné meg, amely ezen kívül további 250 millió fontot kapna előlegként a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére.

A BBC megszólaltatta a negyedik ligában (League Two) szereplő Leyton Orient elnökét, Nigel Travist, aki szerint

egyes EFL-klubok öt-hat héten belül eltűnnek, hacsak nem kapnak anyagi támogatást.

Szerinte a Liverpool és a Manchester United terve, a Project Big Picture nagyszerű javaslat.

Ha a klubok nem kapnak valamit hamarosan, akkor a klubok eltűnnek. De azt is hozzá kell tennem, hogy ez nem a járványról szól, hanem a futball válságáról, amely sok évre nyúlik vissza. A járvány előtt a klubok 75 százaléka sok pénzt veszített, ez nem folytatódhat. A járvány csak súlyosbította a problémát

– mondta.

Kiemelt fotó: A Cambridge United és a Newport County mérkőzése az üres Abbey Stadionban (Richard Calver/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Olvasói sztorik