Nemzetközi foci sport

Öt-hat héten belül több angol futballklub is megszűnhet

Nagy problémák lehetnek hamarosan az angol labdarúgásban, ha nem történik valami, és az EFL (English Football League), azaz a másod-, harmad- és negyedosztályhoz tartozó klubok nem kapnak anyagi támogatást, állítja Nigel Travis, a Leyton Orient elnöke.

Az angol sajtó hétfőn szellőztette meg a Liverpool és a Manchester United közös reformjavaslatát, amely a 2022-23-as szezontól 18 csapatra csökkentené a Premier League létszámát, és amely szerint a legjobbak nem vennének részt a Ligakupában.

Alapjaiban rázná meg az angol focit a MU és a Liverpool javaslata
A Ligakupa nem sok csapatnak hiányozna, de a létszámcsökkentés már annál érzékenyebb téma.

Még nagyobb érvágás lenne a PL-kluboknak, hogy a televíziós jogdíjak negyede az EFL-t illetné meg, amely ezen kívül további 250 millió fontot kapna előlegként a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére.

A BBC megszólaltatta a negyedik ligában (League Two) szereplő Leyton Orient elnökét, Nigel Travist, aki szerint

egyes EFL-klubok öt-hat héten belül eltűnnek, hacsak nem kapnak anyagi támogatást.

Szerinte a Liverpool és a Manchester United terve, a Project Big Picture nagyszerű javaslat.

Ha a klubok nem kapnak valamit hamarosan, akkor a klubok eltűnnek. De azt is hozzá kell tennem, hogy ez nem a járványról szól, hanem a futball válságáról, amely sok évre nyúlik vissza. A járvány előtt a klubok 75 százaléka sok pénzt veszített, ez nem folytatódhat. A járvány csak súlyosbította a problémát

– mondta.

Kiemelt fotó: A Cambridge United és a Newport County mérkőzése az üres Abbey Stadionban (Richard Calver/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!