Nemzetközi foci

Bölönit egy egykori BEK-döntős klub szerződtetheti

Román és görög sajtóértesülések szerint a görög Panathinaikosz labdarúgócsapatnál kaphat munkát Bölöni László.

A maszol.ro portál szerint órák kérdése, hogy a görög élvonal 14. helyén szerénykedő athéni klub meneszti a spanyol Dani Poyatost, akit a nyáron sikerült megszerezni a Real Madrid ifjúsági csapatától, de három forduló elég is volt ahhoz, hogy kiábránduljon belőle a vezetőség.

Három mérkőzés alatt ugyanis mindössze egy pontot sikerült megszerezni (1-1 a Larissza ellen), az Aszterasz Tripolisztól idegenben, az Arisztól otthon kapott ki 1-0-ra az együttes.

A hírek szerint a poszt első számú várományosa Bölöni, aki a belga Gent szeptember közepén, 25 nap és szintén három forduló után menesztett.

A marosvásárhelyi edzőnek nem ez lenne az első görögországi kalandja, ugyanis a 2011-2012-es szezonban a PAOK Szaloniki csapatánál edzősködött, amellyel 51 mérkőzésen 24-szer nyert, és 10 döntetlen mellett 13 vereséget szenvedett.

Az 1908-ban alapított Panathinaikosz eddig 20-szor volt bajnok (legutóbb 2010-ben), 18-szor nyerte meg a Görög Kupát, 1970-71-ben pedig Puskás Ferenc irányításával BEK-döntőt vívhatott, de 2-0-ra kikapott az Ajaxtól.

Kiemelt fotó: KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik