Nemzetközi foci

„Őszinte leszek, lövésem sincs, Messi mit mondott”

Sergino Dest a Barcelona labdarúgócsapatának első amerikai játékosa, aki múlt csütörtökön igazolt át az Ajaxtól 21 millió euróért, a hétvégén pedig már be is mutatkozott a bajnokságban, Jordi Albát váltotta 75. percben a Sevilla elleni 1-1-re végződött mérkőzésen. Ahogy az Asnak a meccs után elmondta, aznap találkozott a teljes kerettel először.

Ott volt mindenki, Lionel Messi is. Nem beszél angolul, de így is különleges pillanat volt. Őszinte leszek, lövésem sincs, mit mondott, de amíg mosolygunk egymásra, addig minden rendben van

– mondta a 19 éves jobb oldali védő, akit vitt volna a Bayern München is, de ő Messi miatt is választotta a Barcelonát, a klub pedig 400 millió euróban határozta meg a kivásárlási árát.

Hiába akarta nagyon Koeman, nem lesz a Barcáé a támadó
A Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzőjének terve meghiúsult.

Dest arról is beszélt, hogy gyerekként imádta Ronaldinho játékát, így amikor megtudta, hogy a Barca keresi, nem volt nehéz meghoznia a döntést.

A játékos Hollandiában született amerikai-suriname-i édesapa és holland anya gyermekeként. 12 éves koráig a helyi csapatban focizott, ekkor került az Ajax akadémiájára, 2019 nyarán mutatkozott be az első csapatban, azaz egy szezon után már lecsapott rá a Barcelona. Már utánpótlásszinten is az amerikai válogatott mellett döntött, 2019 szeptemberében debütált a felnőtt válogatottban, ahol három meccse volt eddig.

Kiemelt kép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik