Nemzetközi foci sport

A román válogatottnál attól félnek, hogy Izlandon trükköznek majd a koronavírustesztekkel

Csütörtökön rendezik az Európa-bajnoki pótselejtezők elődöntőit: Magyarország Bulgáriában, Románia pedig Izlandon lép pályára, a két továbbjutó között dől majd el, ki vehet részt a jövő nyárra halasztott tornán. A román válogatott tagjai kedden utaztak el az északi országba, a szövetség elnökének tanácsadója, Andrei Vochin az indulás előtt a telekomsport.ro-nak arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy Izlandon trükközni fognak a koronavírustesztekkel.

Az izlandi kormánynak sajátos szabályai vannak. Újra kell majd tesztelni mindenkit [az otthoni után], amit a helyi hatóság felügyel. A labor, amely majd az eredményeket szolgáltatja, sehogyan sem kötődik az UEFA-hoz. Őszintén megmondom, aggódom a tesztek miatt, és nem azért, mert a balkáni térségből érkezünk

– mondta Vochin.

Azzal folytatta, hogy mindenki arról beszél az északi országokkal kapcsolatban, mennyire korrektek, de ő meg azzal példálózott, amikor a dán és a svéd válogatott 2-2-es döntetlent játszott a 2004-es Eb-n, amivel mindkettő továbbjutott, az olaszokat meg kiejtették a csoportkörben. De felhozta a Slovan Bratislava esetét a Bajnokok Ligája-selejtezőben: a pozsonyiak Feröeren léptek volna pályára, megérkeztek, pozitív teszt miatt azonban végül nem léphettek pályára és 3-0-val a KÍ jutott tovább – pedig egyébként nem is játékos tesztje lett pozitív.

Ha a magyar válogatott csütörtökön továbbjutna a bolgárokon, akkor hazai pályán fogadhatná az izlandi-román párharc továbbjutóját november 12-én.

Kiemelt kép: Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!