Nemzetközi foci sport

Az 1987-es Real Madrid óta nem volt ilyen csapat a topligákban

Az olasz Serie A történetében eddig még sohasem fordult elő, hogy egy csapat a szezonbeli első három bajnokijának mindegyikén legalább négy gólt szerezzen.

Az ellenfél karanténba vonult, a Juventus mégis megjelent a meccsen
Lesz még folytatása az ügynek. A Milan rég nem látott jó rajtot produkált, az Inter döntetlennel hangolt a városi derbire.

Az Atalanta azonban megcselekedte ezt. Hogy ez mekkora bravúr? Az Opta statisztikái szerint a topligákban legutóbb 1987-88-ban fordult elő ilyen, akkor a Real Madrid nyitotta így az idényt.

A spanyolok akkor sorrendben a Cádiz (4-0), a Sporting Gijón (7-0) és a Rela Zaragoza (7-1) ellen rajtoltak szenzációsan, és végül toronymagasan megnyerték a bajnokságot.

A bergamóiak már az előző idényekben sem fukarkodtak a gólokkal, ezúttal azonban alaposan bekezdtek: a Torintó 4-2-re, a Laziót 4-1-re verték idegenben, majd az első hazai meccsükön, vasárnap 5-2-re győztek a Cagliari ellen.

Gian Piero Gasperini úgy véli, hogy csapata még javulhat, pláne, hogy a legutóbbi három szezon mindegyikében tíz gól felett termelő Josip Ilicic még pályára sem lépett.

„Nagyon jól futballoztunk, akkor is, ha mindig van mit javítanunk. Elégedett vagyok, ez a csapat nagyon szilárd alapokra épült fel” – nyilatkozta az Atalanta edzője.

Gasperini elárulta, Ilicic az előző szezon végén személyes problémák miatt maradt ki, de a szlovén válogatott csatár már visszatért az edzésekhez.

Nem siettetjük, de reméljük, hogy a válogatott szünet után visszatérhet

– mondta.

Kiemelt fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!