Nemzetközi foci

Az 1987-es Real Madrid óta nem volt ilyen csapat a topligákban

Az olasz Serie A történetében eddig még sohasem fordult elő, hogy egy csapat a szezonbeli első három bajnokijának mindegyikén legalább négy gólt szerezzen.

Az ellenfél karanténba vonult, a Juventus mégis megjelent a meccsen
Lesz még folytatása az ügynek. A Milan rég nem látott jó rajtot produkált, az Inter döntetlennel hangolt a városi derbire.

Az Atalanta azonban megcselekedte ezt. Hogy ez mekkora bravúr? Az Opta statisztikái szerint a topligákban legutóbb 1987-88-ban fordult elő ilyen, akkor a Real Madrid nyitotta így az idényt.

A spanyolok akkor sorrendben a Cádiz (4-0), a Sporting Gijón (7-0) és a Rela Zaragoza (7-1) ellen rajtoltak szenzációsan, és végül toronymagasan megnyerték a bajnokságot.

A bergamóiak már az előző idényekben sem fukarkodtak a gólokkal, ezúttal azonban alaposan bekezdtek: a Torintó 4-2-re, a Laziót 4-1-re verték idegenben, majd az első hazai meccsükön, vasárnap 5-2-re győztek a Cagliari ellen.

Gian Piero Gasperini úgy véli, hogy csapata még javulhat, pláne, hogy a legutóbbi három szezon mindegyikében tíz gól felett termelő Josip Ilicic még pályára sem lépett.

„Nagyon jól futballoztunk, akkor is, ha mindig van mit javítanunk. Elégedett vagyok, ez a csapat nagyon szilárd alapokra épült fel” – nyilatkozta az Atalanta edzője.

Gasperini elárulta, Ilicic az előző szezon végén személyes problémák miatt maradt ki, de a szlovén válogatott csatár már visszatért az edzésekhez.

Nem siettetjük, de reméljük, hogy a válogatott szünet után visszatérhet

– mondta.

Kiemelt fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

Olvasói sztorik