Nemzetközi foci

Az új FIFA-döntés megnehezítheti a válogatottak dolgát

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) úgy döntött, a koronavírus-járványra való tekintettel a kluboknak nem kötelező elengedniük játékosaikat válogatott mérkőzésekre az év végéig. A FIFA ezt két héttel a dél-amerikai világbajnoki selejtezők indulása előtt jelentette be, írja az MTI.

„Ez a klubnál töltött éveim legsötétebb napja” – bizarr gól döntött az Európa Liga-selejtezőben
Az előző szezonban még Európa Liga-negyeddöntőt játszó Köbenhavn lemaradt az európai kupaszereplésről.

A szervezet közleménye szerint azokba az országokba nem kell elengedni feltétlenül a futballistákat, amelyekben a beutazás után karanténra, vagy legalább ötnapos elkülönítésre lenne szükség. De ahogy arra a Kicker felhívja a figyelmet, amennyiben a szövetségek el tudják intézni, hogy a játékosok külön engedélyt kapjanak és mentesüljenek a karantén alól, akkor a klubok továbbra is kötelesek rendelkezésre bocsátani a labdarúgóikat.

Számomra abszurd, hogy rizikós helyre engedjem el a játékosaimat. A FIFA feladata lenne, hogy eldöntse: elhalasztják ezeket a mérkőzéseket, vagy, ha megrendezik, a játékosoknak ne kelljen karanténba vonulniuk – idézte a német szaklap az Augsburg vezetőedzőjét, Stefan Reutert.

Korábban többek között az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő klubok jelezték, hogy nem akarják elengedni dél-amerikai futballistáikat. A dél-amerikai vb-selejtezők első körét jövő csütörtökön és pénteken rendezik.

Kiemelt kép: OZAN KOSE / AFP

Olvasói sztorik