Nemzetközi foci sport

Az új FIFA-döntés megnehezítheti a válogatottak dolgát

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) úgy döntött, a koronavírus-járványra való tekintettel a kluboknak nem kötelező elengedniük játékosaikat válogatott mérkőzésekre az év végéig. A FIFA ezt két héttel a dél-amerikai világbajnoki selejtezők indulása előtt jelentette be, írja az MTI.

„Ez a klubnál töltött éveim legsötétebb napja” – bizarr gól döntött az Európa Liga-selejtezőben
Az előző szezonban még Európa Liga-negyeddöntőt játszó Köbenhavn lemaradt az európai kupaszereplésről.

A szervezet közleménye szerint azokba az országokba nem kell elengedni feltétlenül a futballistákat, amelyekben a beutazás után karanténra, vagy legalább ötnapos elkülönítésre lenne szükség. De ahogy arra a Kicker felhívja a figyelmet, amennyiben a szövetségek el tudják intézni, hogy a játékosok külön engedélyt kapjanak és mentesüljenek a karantén alól, akkor a klubok továbbra is kötelesek rendelkezésre bocsátani a labdarúgóikat.

Számomra abszurd, hogy rizikós helyre engedjem el a játékosaimat. A FIFA feladata lenne, hogy eldöntse: elhalasztják ezeket a mérkőzéseket, vagy, ha megrendezik, a játékosoknak ne kelljen karanténba vonulniuk – idézte a német szaklap az Augsburg vezetőedzőjét, Stefan Reutert.

Korábban többek között az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő klubok jelezték, hogy nem akarják elengedni dél-amerikai futballistáikat. A dél-amerikai vb-selejtezők első körét jövő csütörtökön és pénteken rendezik.

Kiemelt kép: OZAN KOSE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!