Nemzetközi foci

Az Európai Szuperkupán egy rendbontó szurkoló volt, bíróság elé állt

Rendbontás miatt bíróság elé állított az ügyészség pénteken azt az 55 éves brit férfit, akit munkatársunk a csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésen látott átmászni a biztonsági korláton, hogy megszerezze egy játékos nézőtérre dobott mezét.

„Ha tömegközlekedve is elkaphatom a vírust, akkor miért félnék kijönni a kedvenc csapatom meccsére?”
Egy estére Budapest lett az európai futball fővárosa, de a Bayern és Sevilla meccse előtt sokan megkérdőjelezték, hogy jó döntés-e beengedni a szurkolókat a Puskás Arénába. Lenyomhatja-e a szurkolói rajongást a járvány miatt félelem? Riport.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, csütörtökön a XIV. kerületben tartott nemzetközi futballmérkőzésen a biztonsági szolgálat tartóztatta fel a férfit, aki a pálya széléig jutott. Az ügyészség rendbontás miatt állította bíróság elé a brit állampolgárt, aki tettét beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tettéért 2 évre próbára bocsátotta a férfit, aki ezt tudomásul vette, ugyanakkor a döntés nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezést nyújtott be. Megítélésük szerint pénzbüntetés és a sportrendezvényektől való eltiltás lenne megfelelő büntetés.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik