Nemzetközi foci

„Ilyen máshol előfordulhatna?” – nem mindenki örül az új holland kapitánynak

Frank de Boer lett a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A futballszövetség (KNVB) a 2022-es katari világbajnokság végéig szóló megállapodást kötött az 50 éves szakemberrel, írja az MTI. A poszt azt követően üresedett meg, hogy Ronald Koeman lett az FC Barcelona vezetőedzője.

Frank De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajax-szal sorozatban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

Még mi is meghatódtunk Mourinho emberi oldalától
Megígérte a közös képet egy északmacedón újságírónak, és állta a szavát.

Bár elég sokan, többek közt Rafael van der Vaart és Wesley Sneijder is pozitívan nyilatkozott De Boer kinevezése kapcsán, nincs mindenki elragadtatva a szövetség választásától.

Nem vagyok biztos abban, hogy jó döntés volt. Amikor az Ajax vezetőedzője volt, nem élveztem a játékunkat és más csapatoknál is voltak rossz döntései. Tele van a válogatottunk tehetségekkel, velük kellene elérni valamit, de ehhez elsősorban egy jó edzőre lenne szükség

mondta az Algemeen Dagbladnak Johnny Rep, aki a hetvenes évek elején két-két bajnoki címet és BEK-et nyert az Ajaxszal, és tagja volt a vébén két ezüstöt, valamint az Eb-n egy bronzot nyerő válogatottnak is.

A 15-szörös holland válogatott René van der Gijp még keményebb volt a football-oranje.com cikke szerint.

Van még másik ország, ahol szövetségi kapitány lehetsz az után, hogy sorozatban háromszor kirúgtak? Ez Németországban vagy Franciaországban megtörténhetne?

Az új kapitány október 7-én a Mexikó elleni felkészülési meccsen mutatkozik be Amszterdamban, majd 11-én a Bosznia-Hercegovina, 14-én pedig az Olaszország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-találkozó következik.

Kiemelt kép: PEDRO PARDO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik