A következő élő közvetítés része Nem várt hőse lett a Bayern Münchennek, cserejátékosa fejelte a Szuperkupa-győztes gólt

A Bayern München cserejátékosa volt a nyerőember

A hosszabbításban becserélt Javier Martínez fejesével nyerte meg az Európai Szuperkupát a Bayern München.

Nagyszerűen kezdett a Sevilla, stabil védekezése mellett az első érdemi támadásából tizenegyest harcolt ki, Ocampos lefejelt labdája tökéletes volt az érkező Ivan Rakiticnek, akit azonban hátulról felborított David Alaba. A büntetőhöz Ocampos állt oda és nagyon lezseren a jobb alsóba gurított.

Innentől főleg a Bayenről szólt a meccs és bár a spanyol csapat jól védekezett, a 33. percben Thomas Müller álompasszát Robert Lewandowski szenzációsan tette le a szabadon érkező Leon Goretzkának, aki okosan bebelsőzte a labdát a kapuba.

A második félidőben már jobban kijött a németek fölénye, az 51. percben szépségdíjas lesgólt szereztek a bajorok és negyedórával később Lewandowski lökése miatt lett érvénytelen az újabb gól, 90 perc alatt nem sikerült eldönteni a szuperkupa sorsát. A hosszabbítás forgatókönyve is hasonlóra sikerült, ám a 104. percben Diego Carlos érthetetlenül szögletre mentett egy labdát, pedig Bono is elérte volna. A szöglet után kifejelt labdát Alaba lőtte kapura, ezt a kapus középre tenyerelte és a négy perccel korábban becserélt Javier Martínez a jobb fölsőbe fejelte a második müncheni gólt.

Ettől fogva a német csapat az időt húzta, a Sevillának pedig nem sikerült helyzetbe kerülnie, pedig mindkét félidőt jól kezdte. Mégis az Európai Szuperkupát a Bayern München nyerte meg.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik