Nemzetközi foci

Újabb játékos hagyta el a Barcelonát

Arthur, Ivan Rakitic, Arturo Vidal és Luis Suárez után újabb játékos távozik a Barcelonától, Nélson Semedo a Premier League-ben szereplő Wolverhamptonban folytatja.

A Wolves edzője, Nuno Espírito Santo a Tottenhamhez távozó Matt Doherty helyére keresett valakit a jobbhátvéd posztjára, és végül honfitársára esett a választása. Ami annyira nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy Semedo lesz a keret tizenegyedik portugál játékosa, talán az sem véletlen, hogy a Wolverhampton harmadik számú meze is a portugál válogatott dresszére hajaz.

A 26 éves Semedo 124 mérkőzést játszott a Barca mezében, a katalán klubtól kétszeres bajnokként, egyszeres Király Kupa-, valamint kétszeres spanyol Szuperkupa-győztesként távozik. A BBC azt írja, a Wolverhampton 30 millió eurót fizetett a játékosért, és ehhez jöhet még további 10 millió a bónuszok révén. Ha a Wolves végül 40 milliót utal át a Barcelonának, azzal Semedo lesz a csapat legdrágább igazolása.

„Nem gyakran adódik olyan lehetőség, hogy egy világklasszist igazoljunk le egy topcsapattól” – lelkendezett Jeff Shi, az angol klub ügyvezető igazgatója.

A kiemelt képen Semedo balra látható – még a Barcelona edzésen. Fotó: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik