Nemzetközi foci

Ibrahimovic: Ha 20 éves lennék, lőttem volna még két gólt

Zlatan Ibrahimovic egyedül eldöntötte a Milan idénybeli első bajnokiját, előbb Theo Hernandez beadását fejelte be, majd a második félidőben egy büntetőt is bevágott.

Naná, hogy Zlatan Ibrahimovic duplájával nyert az AC Milan
Nagy formában van a veterán csatár.

A mostani a 23. idény, amikor Ibrahimovic szerzett élvonalbeli gólt, de a meccs után a rá jellemző módon azért megjegyezte, ha 20 éves lenne, akkor további két gólt még összehozott volna.

“Jó formában vagyok, olyan vagyok, mint Benjamin Button, idősen kezdem az életet, és fiatalon halok meg. A viccet félretéve a csapat jól dolgozott, bár még nem vagyunk százszázalékosak, és emiatt elkövettünk pár hibát, amit máskor nem szoktunk. A cél az, hogy jobbak legyünk, mint az előző idényben, amikor a hatodik helyen zártunk. Mindig csak az adott meccsre kell koncentrálnunk, és úgy kell hozzáállni, mintha minden találkozó egy kupadöntő lenne. Nem szeretném, ha az emberek a koromról beszélnének, az lenne a jó, ha úgy kezelnének, mint a 20 éveseket” – nyilatkozta Ibrahimovic.

Aki utoljára 3065 napja, 2012 májusában duplázott a San Siróban, akkor korábbi csapata, az Inter ellen szerzett két gólt. A Milan csütörtökön az Európa Liga harmadik selejtezőkörében a norvég Bodö/Glimt csapatát fogadja, majd vasárnap az újonc Crotone vendége lesz.

Kiemelt kép: Pier Marco Tacca / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik