Nemzetközi foci

Döbbenetes Bayern-fölénnyel rajtolt a Bundesliga

Könnyed győzelemmel kezdte a 2020-21-es bajnoki szezont a Bayern München, amely Serge Gnabry triplájával 8-0-ra elgázolta a Schalkét az első forduló pénteki nyitómérkőzésén.

Van még értelme a Bundesligának, vagy máris adjuk oda az aranyat a Bayernnek?
A Bayern München szenzációs évet zárt, miután a novemberben kinevezett Flickkel a kispadon megnyerte a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. Van bárki, aki megállítja őket?

Az alaphangot elég gyorsan megadta Gnabry, aki már a 4. percben szép gólt szerzett (1-0).

A 19. percben Thomas Müller készített le egy labdát Leon Goretzkának, aki a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba bombázott (2-0).

A 30. percben Ozan Kabak buktatta Robert Lewandowskit, a büntetőt a lengyel is a jobb alsóba vágta (3-0).

A második félidőt egy álomkontrával kezdte a címvédő, amelynek végén Gnabrynak csak az üres kapuba kellett betalálnia (4-0).

Az 59. percben egy újabb kontra, a Schalke-védelem úgy statisztált, mintha sztrájk miatt nem futott volna: Leroy Sané már a második gólpasszt adta Gnabrynak, mesterhármas (5-0).

A 69. percben Lewandowski az ötös sarkától rabonával tette középre a labdát, Thomas Müler meg jött és kapásból beverte a hatodik Bayern-gólt (6-0).

A 71. percben Sané is megrúgta első gólját új csapatában, tízméteres hátrányból indulva három védőt is faképnél hagyott, és a 16-osról nem hibázott (7-0).

A 72. percben beállt Jamal Musiala, aki eddig két percet szerepelt a Bundesligában – júniusban a Freiburg ellen kapott ennyit. Kilenc perc múlva bizonyította, hogy érdemes volt beállítani, góljával alakult ki a 8-0-s végeredmény.

Kiemelt fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

Olvasói sztorik