Nemzetközi foci bajnokok ligája

A norvégok szerint látatlanban is jó esély van a Ferencváros legyőzésére

A Ferencváros egyetlen párharc megnyerésére került a Bajnokok Ligája csoportkörétől, miután 2-1-re legyőzte hazai pályán a Dinamo Zagrebet.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A magyar bajnok ellenfele az a Molde lesz, amely az azeri Qarabag otthonában tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást gól nélküli 120 percig tartó játékot követően. A norvégok érthetően örülnek a sikernek, nem csak azért, mert idegenben sikerült kiharcolni a továbbjutást, hanem azért is, mert a Molde az 1999–2000-es kiírás óta, vagyis már húsz éve nem szerepelt a BL-ben.

Az idegenbeli győzelem nagyon fontos és figyelemreméltó teljesítmény. A Molde számára ez sokat jelent, remek esélyük nyílt a Bajnokok Ligájában szerepelni. Ha a BL nem is jön össze, az Európa Liga-szereplés már garantált, jó kis kihívás lesz ez a Molde csapatának

mondta a norvég TV2 szakértője, Jesper Mathisen a meccsről.

A norvégok már a hosszabbításra is úgy futhattak ki a pályára, hogy tudták, a győztesnek a Ferencvároson kell túljutnia. Norvégiában nem követik ugyan az FTC mérkőzéseit, de Tokmac Nguent igen, a támadó jó formája miatt egyre erősödtek a hangok, miszerint a válogatottban is helye lenne. Mathisen azonban egyedül miatta nem ijedt meg a Fraditól még a Dinamo Zagreb és a Celtic kiejtésével sem.

Van esély a Ferencváros ellen. Nem tudok sokat a magyar együttesről azon kívül, hogy Tokmac hengerel náluk, de úgy hiszem, jó esélye van a Molde-nak legyőzni őket . A BL-selejtezők utolsó szakaszában sokkal rosszabb csapatokat is kaphatott volna a Molde, mint a Ferencváros, így remek lehetőség nyílt a Bajnokok Ligája-szereplésre

– összegez Mathisen.

A Ferencváros és a Molde együttese a rájátszásban már két mérkőzésen dönt arról, melyik csapat kerül be a BL csoportkörébe, az első mérkőzést szeptember 22-én, vagy 23-án rendezik, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt képen a norvégok által is figyelt Tokmac. Fotó: Mohos Márton/24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik