Nemzetközi foci bajnokok ligája

A horvátok a Dinamo Zagreb edzőjét nevezik a Fradi hősének

A Ferencváros meglepetésre 2-1-re legyőzte a Dinamo Zagreb együttesét a Bajnokok Ligájának szerdai játéknapján, ezzel bejutott a selejtezők playoff-körébe.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A zágrábiak érthető módon rendkívül csalódottak voltak a mérkőzés után, páran a videobíró hiányán keseregtek, míg Zoran Mamic vezetőedző a kihagyott helyzeteket okolta. A horvát sajtó viszont komolyan beleállt a csapatba. Az MTI gyűjtésében idézi a Jutarnji List napilapot, amely szerint a Dinamo játékosainak baklövései milliókba kerültek.

„Semmi sem lett a BL-ből, az ötmillió euróból, amennyit a Dinamo kapott volna a győzelemért, semmi sem lett a 20 millió euróból, amennyit akkor kapott volna a klub, ha sikerül bejutnia a BL csoportkörébe” – írta az újság kommentárjában.

A lap szerint a Dinamo nem való a Bajnokok Ligájába, nagyobb esélyekkel indul az Európa Ligában, ha egyáltalán sikerül kvalifikálnia magát.

Túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves túl erős volt Mamic csapatának

– fogalmazott az újság utalva arra, hogy a zágrábiak az előző körben 11-esekkel nyertek Kolozsváron a CFR ellen.

A Vecernji List ennél elnézőbb volt csütörtöki számában, a napilap szerint a Dinamo jobb volt a Ferencvárosnál, de ez sem volt elég. Az együttes túl korán esett ki, már a selejtező 3. fordulójában, a horvát szurkolóknak pedig nem lesz könnyű ezt megemészteni. A lap szerint a magyarok nem mutattak látványos játékot, mégis egy meccs után a Ferencváros jutott tovább a playoffba.

Az Index.hr szerint Zoran Mamic tréner a Ferencváros hőse.

A hírportál szerint nem a játékosok hibáztak, hanem az edző, , aki olyan felállásban küldte őket pályára, hogy előtérbe kerültek minőségbeli hiányosságaik, rossz formájuk vagy napjuk. A portál szerint a Dinamo azóta nem rendelkezik erős játékos kerettel, amióta Nenad Bjelica korábbi edző elhagyta a csapatot.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik