Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Dinamo Zagreb játékosa szerint nem a jobb csapat nyert

Szerda este a Ferencváros újabb komoly skalpot gyűjtött be a Bajnokok Ligája selejtezőjében, miután 2-1-re legyőzte hazai pályán a Dinamo Zagreb együttesét.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A horvátok érthetően csalódottak voltak lefújás után, a csereként beálló Kristijan Jakic szerint ráadásul nem is szolgáltak rá a vereségre.

Gratulálunk a Ferencvárosnak a győzelemhez, azonban úgy érzem mi jobban játszottunk a házigazdánál, több helyzetünk is volt, mint nekik. Néha nem a jobb csapat nyer. Nem szabad elkeserednünk, győzni kell a következő párharcban, hogy az Európa Liga csoportkörében szerepeljünk!

– idézi Jakicot a zágrábiak honlapja.

Lirim Kastrati a videobírót hiányolta a találkozóról, mivel megítélése szerint szabályos góltól fosztotta meg a csapatot a játékvezető, a koszovói szélső szerint a játékosok dühösek és csalódottak, mert mindent beleadtak, mégis kiestek. Zoran Mamic, a horvátok vezetőedzője szerint is volt esély a győzelemre a vendégek számára, de nem éltek vele.

A Ferencváros úgy játszott, ahogyan arra számítottunk, nem leptek meg minket, de a tervünket felborította, hogy azonnal gólt kaptunk. Kihasználtáka lehetőségeiket, míg mi sajnos nem. Talpra tudtunk ugyan állni egészen gyorsan a bekapott gól után, de az egyenlítést követően megint kicsúszott az irányítás a kezeink közül, de a második félidőben domináltunk sé veszélyes helyzeteink voltak. Ezekkel azonban nem éltünk. Világosan közöltük a célunkat a meccs előtt, de sajnos ma elbuktunk

összegzett Mamic, aki a találkozó előtt sajtótájékoztatón kijelentette, nyerni jött csapatával Budapestre.

A Ferencváros ellenfele a norvég Molde lesz a BL-selejtezők utolsó körében, győzelem esetén a Bajnokok Ligájában, vereséggel az Európa Ligában szerepelhet majd a magyar bajnok a csoportkörben.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt fotó: Mohos Márton/24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik