Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Dinamo Zagreb labdába sem ért, mielőtt gólt kapott a Fraditól

Szerda este a Ferencváros 2-1-re legyőzte hazai pályán a Dinamo Zagreb együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A találkozón villámgyorsan, már a második percben gólt szerzett a Fradi, amikor Tokmac Nguen középre lőtt passzára érkezett jól Lovrencsics Gergő.

A vezető gól megszerzéséhez a Ferencvárosnak 77 másodpercre volt szüksége, amellyel a horvátok edzője szerint felborította a vendégek terveit. Érdekesség a góllal kapcsolatban, hogy mivel az FTC kezdte a mérkőzést, a Dinamo Zagreb játékosai nem is tudtak labdába érni a gólig, az első zágrábi érintés a középkezdés volt.

A Ferencváros ellenfele a norvég Molde lesz a BL-selejtezők utolsó körében, győzelem esetén a Bajnokok Ligája csoportkörében, vereséggel az Európa Ligában szerepelhet majd a magyar bajnok.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik