Nemzetközi foci

Az MTK korábbi edzőjét akarják a holland játékosok kapitánynak

A holland labdarúgó-válogatott játékosainak többsége nem szeretné, ha ismét Louis van Gaal lenne a szövetségi kapitány, Henk ten Cate-et viszont szívesen látnák a poszton, írja az MTI. Ronald Koeman augusztusban mondott le a kapitányi tisztségről, mert az FC Barcelona vezetőedzője lett. A válogatottat átmenetileg a segítője, Dwight Lodeweges irányítja, de megbízatása csak a szeptemberi mérkőzésekre szól.

Ronaldóra rászóltak, mert nem volt rajta maszk
A szabályokat neki is be kell tartania.

A poszt legnagyobb esélyese Louis van Gaal, aki harmadszor lehetne holland kapitány, ám egybehangzó holland médiaértesülések szerint a sportági szövetség (KNVB) kikérte a játékosok véleményét is.

A futballisták többsége közölte, nem szeretné, ha ismét Van Gaal lenne a válogatott edzője, helyette Henk ten Cate-et javasolták.

„Ha a játékosok valóban megemlítették a nevemet, az nagy megtiszteltetés nekem, hiszen ők jelentik a legjobb referenciát egy edző számára” – idézte a szakvezetőt a De Telegraaf.

A 65 éves Henk ten Cate edzői pályafutása 1990-ben kezdődött, az 1999/2000-es idényben az MTK vezetőedzőjeként dolgozott. Később volt az FC Barcelona és a Chelsea másod-, illetve az Ajax vezetőedzője, valamint megfordult Görögországban, Dubajban, Katarban, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában is.

Kiemelt kép: ATTA KENARE / AFP

Olvasói sztorik